Начало  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Безплатно онлайн обучение „ЕВРОПА ПРЕДЛАГА! АЗ МОГА!”
10 октомври 2018
6Сдружение “Европейски информационен център”, с подкрепата на Агенция по заетостта,  кани младежи на възраст 17-29 години от цялата страна да се включат в онлайн обучение „ ЕВРОПА ПРЕДЛАГА ! АЗ МОГА!”, което ще се състои в периода 15 октомври 2018 г. –  17 декември 2018 г.

Курсът включва модули, ориентирани към повишаване на знания и придобиване на умения за заетост и кариерно развитие, за по-добро позициониране на пазара на труда в контекста на усилията на ЕК, свързани със създаване на нови работни места, икономически растеж и развитие.
Сред разглежданите теми и практически задачи са: планиране на кариерата, управление на времето, управление и водене на екип, писане на CV, мотивационно писмо и бизнес предложение;  подготовка, явяване и представяне на интервю, възможности за кариерно развитие, обучение и стажове в Европа, мрежа EURES, възможности за трансгранична трудова заетост, програми за младежка заетост, полезни електронни ресурси и платформи за работа.

Обучението ще се проведе изцяло онлайн в специализирана платформа за дистанционно обучение, която позволява обучаемите да работят индивидуално по учебния материал във време, удобно за тях.
Продължава...
 
Национална кампания за граждански диалог, посветена на бъдещето на политиката по сближаване
14 септември 2018
2Граждански диалог под надслов „Бъдеще на Кохезионната политика“ ще се проведе на 17 септември 2018 г. от 13.30 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

С това стартира националната инициатива на мрежата от 28 областни информационни центъра, посветена на дебатите за Многогодишната финансова рамка (МФР) 2021-2027 г. и регламентите за новия програмен период, заедно с отбелязването на 30 годишнината на Кохезионната политика на Европейския съюз.

Срещите в цялата страна ще продължат до края на месец октомври, като в тях участие ще вземат евродепутати, представители на местната власт, академичната общност и бизнеса. Фонд мениджър на финансови инструменти в България ще представи отворените процедури за кандидатстване и възможностите, които дава финансовият инженеринг.
Продължава...
 
Нови мерки срещу безработицата в ЕС
19 юни 2018
6-1На 6 юни 2018 г. в Рурски университет в Бохум, Германия се проведе заключителната конференция по проект «Job Developer”, по който Габровската търговско-промишлена палата е партньор от България заедно с организации от още 5 страни – Германия (водеща организация), Унгария, Гърция, Испания и Литва.
 
6Изследователи от няколко страни в ЕС оцениха инструментите и представиха резултатите на конференция
.
Нови мерки срещу младежката безработица изследваха учени от Рурски университет Бохум заедно с международен екип от партньори по проект „Job Developer“, финансиран от ЕС.
От 2015 г. до 2018 г. екипът по проекта разработи програма за сертифициране, по която опитни специалисти бяха обучени за кариерни консултанти, за да подпомогнат безработни младежи по пътя им към самостоятелен бизнес.
По време на конференцията, учените идентифицираха възможностите и съпротивите при прилагането на тези мерки на фона на дигитализацията на съвременния бизнес.

Индивидуален план за развитие на всеки търсещ работа

В рамките на проекта в партньорските страни бяха обучени 55 ментори – така наречените Job-Developer (кариерни консултанти), които подпомогнаха 70 младежи от България, Унгария, Гърция, Испания и Литва да разработят собствени бизнес идеи под формата на услуги и продукти в зависимост от потенциалите за развитие в съответните страни. Така се родиха идеи за над 100 нови услуги. Доколко тези услуги са подходящи, учените тестваха въз основа на 20 примера в област Габрово, България. Най-предпочитаните услуги бяха в областта на електро услугите, билколечението и помощ в градината. „За всеки млад човек в хода на работата бе изработен дългосрочен индивидуален план за развитие“, споделя д-р Мартин Крьол – ръководител на проекта.
 
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 44 от 85
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside