Начало  
140 деца от област Габрово участваха в „Ден на здравословното хранене и спорта“
16 ноември 2018
6За поредна година четири институции обединиха своите усилия в организирането на мащабен празник за децата от Габровска област: Ден на здравословното хранене и спорта, който се проведе на 13 октомври 2018 г. в спортна зала „Орловец“ в Габрово.

6Европейски информационен център „Европа директно“, Регионално управление на образованието Габрово, Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“, Областна администрация със съдействието на Община Габрово се обединяват всяка година, за да превърнат събитието в истински празник на спортсменството и знанията за здравословното хранене. Тази година към тях се присъедини и Нестле България АД в рамките на инициативата си „Нестле за по-здрави деца“.

Участниците получиха по една тениска от тях.
140 ученици от 3 и 4 клас от почти всички училища в област Габрово премериха сили в спортни състезания и забавни образователни игри: здравословна салата, 3D картонени плодове и зеленчуци, пъзел, здравословна дъга. За първи път в инициативата се включиха деца от с. Добромирка и с. Душево.
Продължава...
 
Младежки дискусии в Габрово и Ловеч за бъдещия бюджет на Европейския съюз
31 октомври 2018
6Каква да бъде бъдещата Многогодишна финансова рамка на ЕС за периода 2021-2027 г. (бюджетът на ЕС), трябва ли да се увеличат вноските на страните членки, за да има повече пари в бюджета и да се компенсират вноските на Великобритания след Брекзит, за какво трябва да се използват тези средства – за младите хора, за регионално развитие, за охрана на границите и сигурност, околна среда и защита на климата, селскостопанска политика – на тези въпроси се опитаха да дадат отговор участниците в симулационна игра от Габрово и Ловеч.

6Участниците приеха ролята на министри на финансите на страните-членки в заседание на Съвета на министрите по икономическите и финансовите въпроси на ЕС. Те първоначално трябваше да „влязат в кожата“ на съответния министър, да решат от гледна точка на интересите на тази държава каква позиция би заел той и да я защитават. Последва кръг на неформални преговори и сближаване на позициите на сродни по интереси държави, чиито говорители представиха становището на страните. Най-интересен и най-напрегнат беше третият кръг, в който министрите трябваше да стигнат до единно мнение по бъдещия бюджет на ЕС. Участниците наистина се вживяха в ролите си и ожесточено и аргументирано защитаваха своите позиции в преговорите. Резултатите от двата града бяха различни.
 
Продължава...
 
Студентска научна сесия в Технически университет - Габрово
31 октомври 2018
5Бъдещи инженери и икономисти от Техническия университет в Габрово, Техническия колеж в Ловеч, Лесотехническия университет - София представиха на 19 октомври 2018 г. своите научни разработки в Студентската научна сесия 2018 г. на Техническия университет в Габрово.

5В три направления - „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански науки“ участниците изнесоха над 60 доклада. Темите на по-голяма част от докладите са насочени към решаване на практически проблеми в съответното направление, широко застъпени са IT техниката и разработване на управления, проблеми на комуникацията, съвременни технологии в машиностроенето и металознанието, обработка на отпадъците, демографията и проблеми на публичната администрация.

Студентската научна сесия  беше открита от председателя на организационния комитет и Зам. ректор на ТУ Габрово доц. д-р Илия Железаров. Преди старта на деловата работа участниците бяха приветствани и от Галина Михнева – ръководител на „Европа директно“ Габрово. Както всяка година, комисиите имаха нелеката задача да определят победителите в трите секции.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 37 - 40 от 84
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside