Начало  
Екологичен фестивал УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ
21 юли 2021
5Екологичният фестивал УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ се организира от Община Габрово и е част от „зелените“ инициативи, посветени на отличието Европейски зелен лист, чийто носител за 2021 година е Габрово.

Устремен към екологичното поведение и грижата за природата, фестивалът ще срещне зелените идеи и успешните екологични модели, представени в 7 зони чрез еко практики, интерактивни дейности и лекции за опазване на околната среда, успешни здравословни продукти и устойчиви арт инициативи.

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ ще бъде предизвикателство за мисълта, сетивата и вкусовете. В дните на фестивала ще може да изпробвате собствените си възможности в различни атракции, да научите повече за зелените идеи, да опитате вкусни български храни и разнообразни био продукти.

А сцената под открито небе ще предложи ритъм, емоция и усещане за природа в изпълненията на забележителни музиканти - ОРАТНИЦА, ТЪПАНИ И ГАЙДИ, КЕРАНА И КОСМОНАВТИТЕ, THE CASE, ОСНОВНО ВЕТРОВЕ, ЕХО БАЛКАН САМБА, COOL DEN и др.

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ ще Ви посрещне топло, гостоприемно и омагьосващо!

ОЧАКВАМЕ ВИ ОТ 23 ДО 25 ЮЛИ НА УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ!

Източник: Община Габрово
 
Стартира Gabrovo Green Accelerator
21 юли 2021
6Пpoгpaмaтa Gabrovo Green Accelerator ще подкрепи с 25 000 лева българска компания в начален етап на развитие, която защити най-добрият проект за зелени бизнес иновации и идеи.
Възможност за достъп до финансиране могат да получат и други от представените проекти, ако получат одобрение от някой от партньорите на събитието.

Gabrovo Green Accelerator се организира от Община Габрово, Областен информационен център – Габрово, агенцията за иновации Innovation Starter и е част от инициативите, включени в програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 година, която заслужено спечели Габрово.
ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово при Габровската търговско-промишлена палата е партньор на инициативата.

Gabrovo Green Accelerator ще финансира идеи, съсредоточени върху ключови сектори в местната икономика с потенциал за зелени иновации - включително здравеопазване, образование, околна среда, транспорт и логистика, дигитализация, бързооборотни стоки и други. Той е отворен за компании от цялата страна, които ще реализират дейностите от проектите си в Габрово.
Събитието ще премине през няколко етапа.

Желаещите да участват в него могат да се регистрират на интернет страницата на събитието https://gabrovoinnovationcamp.eu до 10.08.2021 година.


Участниците, които ще продължат в Акселератора ще бъдат обявени на 31.08.2021 г., а официалното му откриване ще се състои онлайн на 1.09.2021 г.

Селектираните компании ще бъдат подпомогнати да структурират правилно бизнеса си чрез онлайн обучителни модули, водени от доказани и успешни професионалисти по темите Кръгова икономика, Стратегия, Маркетинг, Продажби, Иновации, Проектен мениджмънт и Презентационни умения.

Финалът на Gabrovo Green Accelerator ще се състои в Габрово на 9.10.2021 г., когато компаниите ще представят пред жури своите проекти и най-добрите ще получат финансиране

Източник: Европа директно - Габрово
 
Ученици от Трoян на „Козя стена“
29 юни 2021
6Центърът за еднодневен отдих „Козя стена“ беше крайната точка на похода на ученици от иновативната паралелка по информационни технологии и природни науки на СУ "Васил Левски" на 28 юни 2021 г. По пътя дотам те се насладиха на автентичната природа в НП „Централен Балкан“, на запазеното биоразнообразие в региона. Експерти от дирекцията на парка обясниха на участниците как се прилагат съвременните технологии в опазването на природата. Те разказаха за националния парк, резервата „Козя стена“, за  героичното минало на региона, както и за бъдещите перспективи, свързани с Биосферен парк „Централен Балкан“. Експерти от офиса на парка в  Троян представиха различни отворени интернет платформи и програми, които се използватпри извършване на рутинните им дейности.

Този своеобразен урок сред природата беше организиран от НП „Централен Балкан“ и Европейски център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и беше посветен на опазване на биоразнообразието в региона. – един от приоритетите на Европейския зелен пакт.
 
снимки - тук
 
Източник: ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 37 - 40 от 120
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside