Начало  
Възможност за безплатно повишаване на квалификацията на инженерни и технически кадри
19 април 2022
6Габровска търговско-промишлена палата е партньор в проект на Техническия университет Габрово, финансиран от ЕК по програма Еразъм+.
В рамките на проект “Общност за повишаване на квалификацията на инженерно-техническия персонал чрез активно учене (allCUTE)” се разработва платформа и се създават подходящи материали за повишаване на квалификацията на инженерните и техническите кадри от региона.

В рамките на проекта се разработва платформа и се създават подходящи материали за повишаване на квалификацията на инженерните и техническите кадри от региона.

Предвижда се в периода края на май – началото на юни 2022 г. да се проведат безплатни пилотни обучения на една група от 6-8 техници и една група 6-8 инженери по създадените обучителни материали.

Продължителността на курсовете е 3-5 дни. Областите, които са подбрани за курсовете, са резултат на мащабно проучване в страните на партньорите за нуждите на фирмите.
Разработени са 8 курса за техници и 6 курса за инженери.

6Учебен план - съдържанието на обучението по всяка тема.

Фирмите от региона могат да  заявят интерес като попълнят Картата за интерес до 30 април 2022 г. и я изпратят на мейл: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите с тема обучение allCUTE.


Темите на пилотните курсове ще бъдат определени на база най-много постъпили заявки.

Източник: ГТПП/Европа директно Габрово
 
Обучение на дигитални треньори по проект Digital Coach
19 април 2022
7Преподаватели от Техническия университет и представители на фирми от Габрово се включиха в обучението за дигитални треньори на 13 и 14 април 2022 г.

Те трябваше да се запознаят и да се научат да прилагат на практика модела за зрялост ADAPTION, който е насочен към оценка на състоянието на фирмите от гледна точка на дигитализацията. Наред с оценката дигиталните треньори ще подпомогнат фирмите за набелязване на мерки за достигане на по-висока степен на дигитализация в избраните от тях процеси или отдели.

Участниците имаха възможност да се запознаят и с работата на учебните фабрики към Рурския университет в Бохум, Гармания и Техническия университет в Патра, Гърция. Двете страни имат различни подходи при организация на учебните фабрики, но целта е една – доближаване на учебния процес до реалната среда. В проекта Digital Coach учебните фабрики ще могат да изпробват на практика някои от предложените решения за дигитализация на производствата.
Следващ етап е провеждането на одити в пет пилотни предприятия в областта.
Обучението беше открито от Ректора на Техническия университет в Габрово, който сподели плановете на университета за създаване на учебна фабрика и в Габрово.

Продължава...
 
2022 – Европейска година на младежта. Включете се с идеи!
25 януари 2022
5Встъпителна среща за създаване на работна група за изпълнение на целите и дейностите по провеждането на Европейска година на младежта 2022 г. (ЕГМ) у нас се проведе в Министерство на младежта и спорта (ММС).

В края на 2021 г. Европейският парламент анонсира инициативата си 2022 г. - Европейска година на младежта.
Целите на кампанията са насърчаване на младежките политики, поставянето на младите хора във фокуса на общественото внимание и създаването на условия за младите да бъдат двигател на положителните промени.

Работната среща, инициирана от ММС, събра представители от Министерство на труда и социалната политика, Министерство на вътрешните работи, Държавна агенция за закрила на детето, Център за развитие на човешките ресурси, Национален младежки форум, Уницеф за България и НСОРБ.
Заместник-министърът на младежта и спорта Яничка Труева откри дискусията между държавните институции, местните власти, младежките организации и неправителствения сектор за възможните форми на партньорство при изработване на предложения за дейностите и събитията, които да бъдат включени в Календара на Европейската година на младежта. Фокус на инициативите трябва да бъде поощряването на идеите, стремежите и визията на младите хора за развитието на обществото.
Директорът на дирекция „Младежки политики“ в ММС Милена Андреева представи данните от проучване сред младите хора на Европа, проведено от ЕК в края на 2021 г.
Приоритетните теми, очертани в анализа на допитването са образование и обучение, психично здраве, изменение на климата, борба с дискриминацията, заетост, европейски ценности, предприемачество и цифровизация. ММС, в качеството му на национален координатор на Европейска година на младежта 2022 г., е инициирало създаването на общ бранд и единна платформа за споделяне и популяризиране на предстоящите събития, които предстои да  бъдат предложени и обсъдени до края на месец март.

Местните власти бяха откроени като важен партньор в успешната реализация на инициативата и НСОРБ ще информира общините за напредъка по подготовката на програмата и хода на изпълнението й.

Повече за ЕГМ на сайта на ЕК:
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/bg/IP_21_5226

Източник: НСОРБ
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 29 - 32 от 121
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside