Начало  
Откриване на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово – център от новото поколение
09 юни 2021
1ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово е един  от 13-те центъра от ново поколение в България за периода 2021-2025 г. Той беше открит тържествено на 9 юни в Габрово. 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово работи на територията на Габровската търговско-промишлена палата от 2008 г. Той покрива територията на Габровска и Ловешка област и е познат с дейността си. За пети пореден мандат работата му е оценена високо и Габровската търговско-промишлена палата продължава да бъде партньор на Европейската комисия за извършване на дейности за периода 2021 – 2025 г. Той е част от общо 424 центъра от новото поколение в целия ЕС.

Сред гостите на тържеството  бяха и.д. Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов, кмета на община Габрово Таня Христова, зам. Областния управител Стиляна Тинчева, ректорът на Техническия университет Габрово, много ръководители и експерти на партньорски организации от областта.

1Преди да връчи новата табела на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово Цветан Кюланов  не скри, че работата за следващите 5 години тепърва започва за центрове в страната.  Очакването е за поддържане на активна обратна връзка по политическите, медийните, образователните и други теми.

 "Центърът е отворен за всички и ще работи много активно. Интересува ни това, което ЕС прави, да стига до гражданите на Габрово и Ловеч. Европа сме всички ние. Институциите не съществуват сами по себе си. Те са финансирани от всички нас като европейски граждани и работят за нас. Призивът ми е: Бъдете активни! Работете колкото може повече с госпожа Михнева и нейния екип! Ние се ангажираме да подкрепяме и помагаме“ - каза Цветан Кюланов.

Той подчерта, че предстои в следващите месеци плановете за възстановяване след пандемията да бъдат утвърдени и да направят икономиката по-подготвена за бъдещето, привличайки нови инвестиции. Очакванията са през следващите 5 години България да приеме еврото. Цветан Кюланов   изрази надежда, че ще има възможност да представи пред нас и българската евро монета.

Продължава...
 
Европа в моя град - промяната в Априлци
29 май 2021
logoС „Европа в моя град“ ученици разказаха за промяната в Априлци.

Пет отбора на ученици от СУ ,,Васил Левски“, гр. Априлци посетиха обекти, изградени или реновирани с европейско финансиране от Община Априлци. Те се запознаха с историята на проектите за подобряване на туристическата пътека „Кръста“, изграждането на игрище за минифутбол и на дневен център за грижи за възрастни хора и хора с увреждания в гр. Априлци. Атрактивна задача за участниците беше заснемането на отборно и оригинално селфи на всеки от обектите.
На 26 април в онлайн събитие учениците представиха атрактивните си снимки, знания и ползи от реализираните проекти с европейско финансиране. Докато споделяха своите идеи и желания, за които Община Априлци да инвестира европейски средства през следващия програмен период 2021-2027 г., отборите бяха оценявани от компетентно жури. В него участваха Йонка Христова, гл. специалист в Община Априлци, Мариела Петрова, изпълнителен директор на РСО „Централна Стара планина“ и Йонета Колевска, директор на СУ „Васил Левски “, гр. Априлци.

6-2След прекрасно отборно представяне и селфита с много усмивки, за победител бе обявен отборът на учениците от 3 клас в състав: Вероника Цочева, Стефан Игнатов, Красимир Иванов, Александър Георгиев и класен ръководител Пенка Калайджиева.
На събитието присъства и зам.-кметът на Община Априлци Снежина Стоянова, която не скри своето вълнение от многото знания, които представиха учениците, и тяхното желание Априлци да се развива като туристически град с грижа към природата и жителите му, които са неговите богатства.
След това се проведе и следващият етап от събитието „Европа в моя град: промяната в Априлци“.
Снимките, направени от отборите, бяха публикувани във фейсбук страницата на „Европа Директно“ Габрово, където можеше да се гласува за най-атрактивната и оригинална снимка, която да получи Наградата на публиката. Наградата спечели снимката на втори отбор от трети клас на СУ „Васил Левски“ , която събра най-много харесвания.

Продължава...
 
ЕВРОПА ДИРЕКТНО ГАБРОВО – част от новото поколение центрове през следващите пет години
29 май 2021
5-1

ЕВРОПА ДИРЕКТНО ГАБРОВО работи от 2009 година и е добре познат в Габровска и Ловешка области с дейността си. Сега, за пети пореден път, бяхме оценени високо и Габровска търговско-промишлена палата ще продължи да бъде партньор на  Европейската комисия за извършване на дейности като център ЕВРОПА ДИРЕКТНО за периода 2021 – 2025 г.

С напълно различен бранд, подобаващ на новото поколение, продължаваме да работим активно в партньорство с публични и местни институции, общини, младежки организации, училища, неправителствени организации, медии. Горди сме с това, че сме част от общо 424 центъра, одобрени от Европейската комисия в целия ЕС.

Целта на новото поколение центрове ЕВРОПА ДИРЕКТНО е българските граждани да имат още по-лесен и пряк достъп до информация за ЕС, да укрепят важната връзка между институциите и гражданите, независимо къде живеят те.
Екипите на центровете ще помогнат да се обясни как Европа се бори с пандемията от COVID-19, ще стимулират възстановяването чрез информация за плана NextGenerationEU , ще се насърчават зеления и цифровия преход.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 29 - 32 от 107
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside