Начало  
Европа в моя град: Промяната в Габрово, Севлиево и Трявна
23 октомври 2019
8Повече от 100 ученици взеха участие в инициативата „Европа в моя град: промяната в Габрово, Севлиево и Трявна“, която последователно премина през трите града в дните 15, 16 и 17 октомври 2019 г.

Събитията бяха открити от ръководителя на Европейския информационен център „Европа директно“ Габрово Галина Михнева, която подчерта важността на политиката за сближаване на ЕС за облика на нашите градове и региони и отражението им във всекидневието на всеки български гражданин. Как тя е променила градовете Габрово, Севлиево и Трявна, присъстващите участници и гости разгледаха в подредената мобилна изложба с най-забележителните обекти, изградени с европейски средства на тяхната територия. Изложбата може да се види и на фейсбук страницата на „Европа директно“ Габрово.

2В състезанието „Селфи с Европа“ се включиха по четири отбора от всеки град. В Габрово това бяха участниците от Национална Априловска гимназия, Професионална гимназия за туризъм „Пенчо Семов“ и Професионална техническа гимназия „д-р Никола Василиади“, която се представи с два отделни отбора. В Севлиево 3 от екипите бяха от СУ „Васил Левски“ и един от ПГ "Марин Попов". Изключително силно и запомнящо се участие в Трявна направиха учениците от СУ „Петко Рачев Славейков“, които бяха сформирали 4 отбора. Според регламента на състезанието участниците трябваше да си направят селфи пред посочени три обекта, изградени с европейски средства за всеки конкретен град и да го изпратят на организаторите до определен срок. По време на събитията изпратените снимки бяха показани пред публика, а всеки от отборите представи кратка информация за един от тях, избран по желание.
Продължава...
 
Студентска научна сесия в ТУ Габрово
23 октомври 2019
7-2Бъдещи инженери и икономисти от Техническия университет в Габрово, представиха на 18 октомври 2019 г. своите научни разработки в Студентската научна сесия 2019 г.

 7В три направления - „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански науки“ 80 участници изнесоха 64 доклада. Тенденцията от миналата година продължава -  на по-голяма част от докладите са насочени към решаване на практически проблеми в съответното направление.  
Студентската научна сесия  беше открита от председателя на организационния комитет и Зам. ректор на ТУ Габрово доц. д-р Илия Железаров. Преди старта на деловата работа участниците бяха приветствани и от Галина Михнева – ръководител на „Европа директно“ Габрово. Както всяка година, комисиите имаха нелеката задача да определят победителите в трите секции.
Класираните на първите три места в отделните секции получиха грамоти от ТУ, а първенците – награди от „Европа директно“ Габрово.
Продължава...
 
Предстоящо:„Европа в моя град: промяната в Габрово/Севлиево/Трявна“
03 октомври 2019
9Европейски информационен център „Европа директно“, Областен информационен център – Габрово и Регионално сдружение на общини „Централна Стара планина“ и с активното съдействие на Регионалното управление на образованието - Габрово организират в Габрово, Севлиево и Трявна събития под надслов:

„Европа в моя град: промяната в Габрово/Севлиево/Трявна“

Събитията са от няколко обособени части:
1. Изложба за най-забележителните обекти в градовете, изградени с европейски средства, съпътствана с основни данни за тези обекти.
2. Състезание „Селфи с Европа“ – отбори от градовете трябва да открият обекти, изградени с европейски средства в съответния град, да си направят снимка пред тези обекти. Снимките от всички градове ще бъдат публикувани във фейсбук и публиката ще може да гласува за най-добрата снимка. На датата на събитието за града всеки отбор трябва да представи в рамките на 2 минути информация за един от обектите.  
Победителите ще получат награди.
3. Дискусия и идеи за обекти, които да се изградят в следващия програмен период. Предложенията ще се предоставят на съответната община.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 25 - 28 от 84
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside