Начало  
Младежки празник в Ловеч
29 август 2022
5От 10 до 12 август в Ловеч беше проведен младежки празник, който включваше множество събития, посветени на Европейската година на младежта и Международния ден на младежта – 12 август.

Празникът започна с авто кино, където беше прожектиран филмът “’Петя на моята Петя’’, продължи с информационна кампания по повод деня на младежта, където ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово се включи със свой щанд, кулинарен конкурс.
На 12 август 20 млади колоездачи се включиха в надпреварата с велосипеди. Условията на надпреварата изискваха доста умения и сръчност, включително да караш с чаша вода в ръка. Многобройна публика подкрепяше участниците с аплодисменти.
3
Най-бърз беше Симеон Димитров (12 г.), следван от Ивайло Иванов (10 г.) и  Вилиян Василев (11 г.). Най-малката състезателка Деа Трифонова (5 г.) показа по-добро време от повечето момчета.
Кметът Корнелия Маринова поздрави всички участници и подчерта, че както е важно да сме смели и бързи в колоезденето, още по-важно е да сме внимателни на пътя и да спазваме правилата за движение. Тя връчи наградите на първенците, а всички останали участници получиха сувенири.
Кметът връчи наградите и на победителите от следващото състезание с тротинетки. В него най-бърз беше Николай Щрегарски (12 г.), след него са Симеон Петков (11г.) и Мартин Събев (10 г.)
Продължава...
 
„Зелено ориентиране“ в Трявна
29 август 2022
5В рамките на фестивала FUN Навън в Трявна се проведе състезателна игра „Зелено ориентиране“.

Нямаше ограничение за възрастта на участниците в отборите, които можеха да са максимум по 5 човека. В състезанието се включиха 8 отбора, най-вече от деца и младежи, но имаше и 2 отбора, съставени от семейства-гости на Трявна.
5-1Участниците трябваше да посетят 8 зелени точки, разположени в целия град. На всяка точка ги очакваше един доброволец, който следеше за изпълнението на поредното предизвикателство, свързано с опазване на природата и биоразнообразието в региона: да напишат имената на птиците, които са на картинките, да определят различните видове отпадъци къде се събират, да посочат основните замърсители на въздуха и т.н.
Част от участниците показаха завидни знания. Бързината също имаше значение, защото на някои от точките материалите бяха в ограничено количество и последните трябваше да положат допълнителни усилия, за да си ги набавят.
По маршрута участниците заснемаха и забележителности на Трявна, които също бяха оценени.
Победител стана отборът на „Гъбките“, но всички участници обогатиха знанията си за опазването на природата и биоразнообразието в Трявна.
Наградите на победителите също бяха с еко насоченост – опаковки за многократна употреба за закуските в училище, материали, свързани с кампанията „Лято без сламки“ и много други.
Продължава...
 
Лагер „Предприемачът като откривател“ в Боженци
27 юли 2022
5В село Боженци лагерът „Предприемачът като откривател“ събра заедно младежи на Габровска и Ловешка област, Казанлък и Бургас в едно незабравимо приключение, в което с интересни интерактивни методи на обучение, те научиха основните икономически принципи, потопиха се в света на икономиката и се запознаха с ролята на предприемача.

В рамките на 5 дни участниците развиваха креативно мислене, разрешаваха казуси, участваха в игровизирани занимания, изпълняваха самостоятелно задачи и предизвикателства, работиха в екип.
7Те станаха по-уверени в собствените си сили, срещнаха се с успешни хора от бизнеса. Младежите имаха упражнение сред природата – Биомимикрия, както и специално организирана кино вечер.

С любезното съдействие на Архитектурно-историческия резерват „Боженци“ посетиха музейните обекти и къщата на Миню Попа – търговец на восък, вълна и ножарски стоки, лихвар, известен със своята пестеливост, но и с щедрото си дарителство, един от основните герои на габровските шеги. Посещението беше напълно в темата, която трябваше да обсъждат - видовете разходи, видовете печалби и функциите на печалбите и загубите.
В края на лагера участниците получиха и сертификат за преминатото обучение, което се води от ментори с богат опит и мотивация от Фондация „Бауерзакс“. Гост на събитието беше и икономистът Георги Стоев.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 25 - 28 от 124
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside