Начало  
Стартира Gabrovo Green Accelerator
21 юли 2021
6Пpoгpaмaтa Gabrovo Green Accelerator ще подкрепи с 25 000 лева българска компания в начален етап на развитие, която защити най-добрият проект за зелени бизнес иновации и идеи.
Възможност за достъп до финансиране могат да получат и други от представените проекти, ако получат одобрение от някой от партньорите на събитието.

Gabrovo Green Accelerator се организира от Община Габрово, Областен информационен център – Габрово, агенцията за иновации Innovation Starter и е част от инициативите, включени в програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 година, която заслужено спечели Габрово.
ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово при Габровската търговско-промишлена палата е партньор на инициативата.

Gabrovo Green Accelerator ще финансира идеи, съсредоточени върху ключови сектори в местната икономика с потенциал за зелени иновации - включително здравеопазване, образование, околна среда, транспорт и логистика, дигитализация, бързооборотни стоки и други. Той е отворен за компании от цялата страна, които ще реализират дейностите от проектите си в Габрово.
Събитието ще премине през няколко етапа.

Желаещите да участват в него могат да се регистрират на интернет страницата на събитието https://gabrovoinnovationcamp.eu до 10.08.2021 година.


Участниците, които ще продължат в Акселератора ще бъдат обявени на 31.08.2021 г., а официалното му откриване ще се състои онлайн на 1.09.2021 г.

Селектираните компании ще бъдат подпомогнати да структурират правилно бизнеса си чрез онлайн обучителни модули, водени от доказани и успешни професионалисти по темите Кръгова икономика, Стратегия, Маркетинг, Продажби, Иновации, Проектен мениджмънт и Презентационни умения.

Финалът на Gabrovo Green Accelerator ще се състои в Габрово на 9.10.2021 г., когато компаниите ще представят пред жури своите проекти и най-добрите ще получат финансиране

Източник: Европа директно - Габрово
 
Ученици от Трoян на „Козя стена“
29 юни 2021
6Центърът за еднодневен отдих „Козя стена“ беше крайната точка на похода на ученици от иновативната паралелка по информационни технологии и природни науки на СУ "Васил Левски" на 28 юни 2021 г. По пътя дотам те се насладиха на автентичната природа в НП „Централен Балкан“, на запазеното биоразнообразие в региона. Експерти от дирекцията на парка обясниха на участниците как се прилагат съвременните технологии в опазването на природата. Те разказаха за националния парк, резервата „Козя стена“, за  героичното минало на региона, както и за бъдещите перспективи, свързани с Биосферен парк „Централен Балкан“. Експерти от офиса на парка в  Троян представиха различни отворени интернет платформи и програми, които се използватпри извършване на рутинните им дейности.

Този своеобразен урок сред природата беше организиран от НП „Централен Балкан“ и Европейски център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и беше посветен на опазване на биоразнообразието в региона. – един от приоритетите на Европейския зелен пакт.
 
снимки - тук
 
Източник: ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово
 
Безплатни консултации с кариерен консултант
29 юни 2021
6Гражданите на област Габрово отново ще имат възможност да ползват безплатни услуги по кариерно ориентиране в офиса на Габровска търговско-промишлена палата.

ЦПЛР „Кариерно ориентиране – Габрово“ и Габровска Търговско-промишлена палата отново обединиха усилия, за да предоставят през летните месеци безплатни услуги за граждани.

Кариерните консултанти ще бъдат на разположение от 1 юли до 2 септември 2021 г. в офиса на Палатата на адрес: Гр. Габрово, ул. „Брянска“ № 30, ет.1 , (сградата на НТС)

С работно време: 7
Вторник: от 12:30 ч. - до 16:30ч. и
Четвъртък: от 9:00 ч. - до 12:00 ч.


Гражданите ще бъдат подпомогнати в процеса на търсене и кандидатстване на ново работно място. Как да подготвят документите си за кандидатстване, за да преминат успешно етапа на подбор по документи и да бъдат поканени на интервю. Как да се подготвят и представят добре на интервю за работа. Как да планират професионалното си развитие, отчитайки своите потребности и тези на пазара на труда. Как да управляват промените в професионалния си живот, като се справят със стреса на работното си място и др.

Всички родители, които искат да помогнат на децата си в избора на образование или професия, съобразявайки се с техните интереси и предпочитания, също ще бъдат добре дошли.

Източник: ГТПП, Европа директно - Габрово
 
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 25 - 28 от 107
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside