Начало  
РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСА ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА СЪСТЕЗАТЕЛНА ИГРА НА ТЕМА "ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ"
01 ноември 2022
5РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСА ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕ, МАТЕРИАЛИ И МЕТОДОЛОГИЯ НА СЪСТЕЗАТЕЛНА ИГРА НА ТЕМА „ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ“

ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово и РУО Габрово благодарят на всички участници в конкурса за предложените интересни, забавни и съдържателни игри. Организаторите ще използват целите игри или елементи от тях в ежегодните си „Дни на здравословното хранене и спорта“.2

С пълно единодушие 5-членното жури на конкурса определи следните победители:  

Първа награда:

Йорданка Димова Жечева, която получава ваучери на стойност 200 лв. от Технополис

Поощрителни награди:
1. Милен Иванов Недялков, който получава ваучери на стойност 100 лв. от Технополис
2. Никол Николаева Лалева, която получава ваучери на стойност 100 лв. от Технополис

Наградите на победителите ще бъдат връчени
тържествено в Деня на здравословното хранене и спорта, който ще се проведе на 8 ноември 2022 г. от 14.00 часа в Спортна зала „Орловец“ в Габрово.
 
Студентска научна сесия в Габрово
27 октомври 2022
5Бъдещи инженери и икономисти от Техническия университет в Габрово, представиха на 21 октомври 2022 г. своите научни разработки в Студентската научна сесия 2022 г.

Над 80 участници докладваха в три направления - „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански науки. Сесията се проведе за първи път на територията на Технологичния парк и беше открита официално от Ректора на ТУ Габрово проф. д-р т.н. инж. Илия Железаров. Той поздрави участниците и ги насърчи да се представят по най-добрия начин и да продължат да се занимават с наука. Ръководителят на Европа директно Габрово подчерта, че вече 14 години продължава сътрудничеството между двете институции. Общата ни цел е в икономиката на региона да се влеят добре подготвени и креативни кадри. Г-жа Михнева подчерта, че иновациите и в частност тези, свързани с опазване на околната среда, са един от приоритетите на ЕС. Възможностите за включване в проекти с европейско финансиране са големи.
Темите на докладите бяха много актуални и с практическа насоченост. Най-голяма беше конкуренцията в секция Електротехника и електроника“.

Класираните на първите три места в отделните секции получиха грамоти и награди от Европа директно Габрово и Териториалната организация на НТС в Габрово.

На първо място в направление „Електротехника и електроника“ беше класиран докладът „Разработка на универсална интегрирана система за мониторинг в комуникациите“, представен от инж. Тодор Красимиров Тодоров, първата награда в направление „Машиностроене и уредостроене“ отиде у Ипек Руждиева Юсеинова за „Информационни устройства в мехатрониката“, а в областта на стопанските и социални науки – беше присъдена на Веселин Стефанов Пенковски за доклада „Инвестициите като основа на растежа и богатството“.
Ивайло Величков Димитров е носител на специалната награда на Европа директно Габрово за доклад „Младото поколение в европейска България“.
В студентската сесия взеха участие и ученици от ПТГ „Н. Василиади“ Габрово. Те се състезаваха заедно със студентите и Данйъл Преслав Георгиев с ръководител инж. Марина Михаилова Селиванова-Георгиева зае трето място в направление „Електротехника и електроника“ с доклада „Мониторинг на микроклимат в класна стая“.

Източник: Европа директно - Габрово
 
5-25-3
 
 
Младежки празник в Ловеч
29 август 2022
5От 10 до 12 август в Ловеч беше проведен младежки празник, който включваше множество събития, посветени на Европейската година на младежта и Международния ден на младежта – 12 август.

Празникът започна с авто кино, където беше прожектиран филмът “’Петя на моята Петя’’, продължи с информационна кампания по повод деня на младежта, където ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово се включи със свой щанд, кулинарен конкурс.
На 12 август 20 млади колоездачи се включиха в надпреварата с велосипеди. Условията на надпреварата изискваха доста умения и сръчност, включително да караш с чаша вода в ръка. Многобройна публика подкрепяше участниците с аплодисменти.
3
Най-бърз беше Симеон Димитров (12 г.), следван от Ивайло Иванов (10 г.) и  Вилиян Василев (11 г.). Най-малката състезателка Деа Трифонова (5 г.) показа по-добро време от повечето момчета.
Кметът Корнелия Маринова поздрави всички участници и подчерта, че както е важно да сме смели и бързи в колоезденето, още по-важно е да сме внимателни на пътя и да спазваме правилата за движение. Тя връчи наградите на първенците, а всички останали участници получиха сувенири.
Кметът връчи наградите и на победителите от следващото състезание с тротинетки. В него най-бърз беше Николай Щрегарски (12 г.), след него са Симеон Петков (11г.) и Мартин Събев (10 г.)
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 17 - 20 от 118
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside