Начало  
Конкурс за видеоклип "Когато материалите говорят и майсторите мълчат"
16 февруари 2021
1РСО „Централна Стара планина” и Европа директно – Габрово обявяват конкурс за видеоклип на тема „Когато материалите говорят, и майсторите мълчат“.

Инициативата е част от събитията, посветени на ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ, които ще се проведат едновременно във всички участващи държави в периода от 6 до 11 април 2021 г. Координатор в България за шести път е РСО „Централна Стара планина“ (https://rso-csp.org/project/eacd ).

Целта на конкурса за видеоклип е да насочим вниманието на широката общественост и ценителите на ръчно изработените изделия към материалите и тяхното неотменимо присъствие в занаятчийските ателиета, да ги популяризираме като ресурс и обект за въздействие, да се преклоним пред таланта на майсторите, в чиито ръце материалите оживяват за да разказват, вдъхновяват и получат най-добрите си превъплъщения.

В конкурса могат да участват занаятчии, които извършват своята дейност на територията на общините от РСО „Централна Стара планина” (www.rso-csp.org ). Всеки участник може да представи до 3 видеозаписа.

Видеоклиповете се изпращат до края на деня на 15 март 2021 г. на имейл: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите с линк през Wetransfer, Google Drive (Гугъл диск) или друга интернет платформа за споделяне на файлове.

Продължава...
 
Изложба "Хубава си, моя горо!" ("КарикаТуристи")
30 декември 2020
1Изложбата "Хубава си, моя горо!" ("КарикаТуристи") е част от колекцията на Дома на хумора и сатирата в Габрово. В настоящия вариант включва 49 оригинални карикатури от 49 автори от 19 страни.
Както подсказва и самото заглавие, карикатурите, създадени с повече ирония отколкото хумор, фокусират върху отношението на днешния човек към природата. Затова общото послание на изложбата е, че за да защищят природната среда, която обитават, хората са длъжни да преосмислят собствените си действия.
Изложбата е създадена по повод Международната година на горите и 20-годишнината от създаването на Националния парк ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН.
Представянето й в онлайн вариант е по инициатива на „Европа директно“ Габрово при Габровската търговско-промишлена палата със съдействието на Дома на хумора и сатирата в рамките на проект, финансиран от ГД „Регионална и селищна политика“ на ЕК.  Той е насочен към популяризиране на приноса на ЕС за запазване на биоразнообразието и борбата с обезлесяването.
Изложбата е посветена и на обявяването на град Габрово за носител на Екологичната награда на Европейската комисия – „Европейски зелен лист 2021“.

Линк към изложбата във фотогалерия
 
Фотоконкурс „От планината вземай само спомени, оставяй само стъпки“
21 декември 2020
5Европейски информационен център „Европа директно“ Габрово провежда онлайн конкурс за фотографии на тема:  „От планината вземай само спомени, оставяй само стъпки“. 

Целта на фотоконкурса е да се покажат и популяризират красивите кътчета на Стара планина, които участниците лично са опознали и посетили.
Участват ученици от Габровска област на възраст от 10 до 19 години, които представят авторски снимки по темата.
Един участник може да се включи с не повече от 3 снимки.
Конкурсът се провежда  във фейсбук страницата на „Европа директно“ Габрово , като награда ще получи снимката, събрала най-много харесвания от публиката. Гласуването се извършва на страницата на „Европа директно“ Габрово във Facebook, чрез маркиране на „Харесва ми” от 21 декември. 

5Гласуването за снимките ще продължи до 16.00 часа на 23 декември 2020 г., когато ще бъде обявен победителят. 

Конкурсът е част от дейностите по проект на „Европа директно“ Габрово, съфинансиран от Европейската комисия, който е насочен към популяризиране на приноса на ЕС в борбата за опазването на биоразнообразието и борбата с изменението на климата.  

Победителят в конкурса ще получи ваучер на стойност 100 лв. от Технополис.
Организаторите ще уговорят лично с него начина на връчване на наградата поради извънредните епидемиологични мерки. 
Организатори на конкурса са „Европа директно” Габрово, Областен информационен център – Габрово, Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина”.

Снимки от конкурса

Източник: ГТПП - Европа директно Габрово
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 17 - 20 от 90
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside