Начало arrow Текущи покани arrow Конкурси в рамките на проект “Нощ на учените”  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Конкурси в рамките на проект “Нощ на учените” Печат
01 август 2009

65С подкрепата на Европейската комисия, в рамките на най-голямата програма за финансиране на научни изследвания и технологично развитие, на 25 септември 2009 г. за пета поредна година в цяла Европа ще се проведе "Нощ на учените", посветена на всички, които се занимават професионално с наука, както и на младите хора, за които сега тя е магия, но и бъдеща кариера.

Предвидени са различни забавни прояви в София, Пловдив, Русе, Стара Загора, Варна, Шумен, Ямбол, Силистра, Плевен, Хасково и Димитровград. Голяма част от тях са свързани с Международната година на астрономията 2009, 30 години от полета в Космоса на първия български космонавт Георги Иванов и на 140-годишнината от основаването на основната и най-стара научна институция у нас – Българската академия на науките. Разнообразната програма включва изложби, награждаване на победителите в обявените конкурси за млади хора, забавни демонстрации в Кабинетите по любопитство, научни шоута, прожекция на филми, музикални и поетични изпълнения на учени и т.н.

В рамките на проекта "Нощ на учените 2009", Клуб Млади Таланти организира следните конкурси:

Науката като част от обществото на бъдещето  - Конкурсът има две направления: Есе на тема "Науката като част от обществото на бъдещето" и Оригинален кратък разказ, разглеждащ като основна тема мястото на науката в съвременното общество и/или нейното развитие в бъдещето и отражението й върху нас.

Ракетен и авиомодел -  Конкурсът има две направления: "Изработване на ракетен или авиомодел" и "Инженерен проект на ракетен или авиомодел".

Снимка на астрономичен обект "Звездоброец" - Всеки участник, желаещ да участва в конкурса "Звездоброец" може да публикува своите снимки тук.

Научен панаир "Знание и иновации"

Източник: http://www.cys.bg

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside