Начало arrow Текущи покани arrow Младежка награда за развитие 2008/2009  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Младежка награда за развитие 2008/2009 Печат
20 май 2009

pokanaНа възраст между 16 и 18 години ли сте? Гражданин на Европа? Нищо не би трябвало да Ви спре от участие в конкурса за Младежка Награда за Развитие 2008/09. Ако имате късмет, може и да спечелите пътуване до Африка! Трябва само да изработите свой плакат или видео по една от следните теми: "равенство между половете", "деца и младежи" или "културно многообразие", тъй като общата тема на тазгодишния конкурс Младежка Награда за Развитие е хуманитарно развитие.

Шансовете да се озовете между победителите са доста добри, тъй като се раздават 27 първи награди, по една за всяка страна-членка на ЕС. Всичките 27 победители ще заминат на 5-дневно пътуване в Африка, където ще станат свидетели на дейността в сферата на развитие в региона, посещавайки проекти на сътрудничество. Учителите на печелившите ученици също са поканени да участват в пътуването.
newНо и тези класирали се на второ място също ще спечелят. Те и техните учители ще бъдат поканени на церемонията по връчването на наградите на победителите.
По този начин учениците ще имат възможност да обменят информация и опит, както помежду си, така и с хора, които не са участвали в конкурса. Надяваме се, че ще пожелаете да споделите своите знания по темите на конкурса с колеги и приятели. Така ще се повиши неимоверно осведомеността по въпросите на развитие сред младите европейци и ще се започне плодотворен дебат относно бъдещето на сътрудничеството с сферата на развитие.  По този начин младите хора ще разберат по-добре реалната ситуация в Африка и какво може да се направи за разрешаването на проблемите. Същевременно младите хора ще имат възможността да се уверят, че политиката за развитие не се отнася само за по-бедните страни, но засяга и всеки един от нас.

Научете повече за условията за участие.

Източник: Представителство на ЕК в България

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside