Начало arrow Текущи покани arrow Покана за участие на НПО  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Покана за участие на НПО Печат
20 май 2009

npoМинистерството на държавната администрация и административната реформа кани желаещите неправителствени организации да представят заявление за номиниране на представители на неправителствения сектор за участие в заседанията на Комитета за наблюдение (КН) на Оперативната програма “Административен капацитет” (ОПАК) 2007 – 2013 г.

На четвъртото заседание на КН на ОПАК на 28 януари 2009 г. беше одобрен Механизмът за участие на неправителствените организации в заседанията на КН на ОПАК (ревизиран и одобрен от Подкомитета за включване на представители на неправителствените организации в заседанията на КН на ОПАК). Тогава бяха приети и Процедурните правила за работа на Подкомитета за включване на представители на неправителствените организации в заседанията на КН на ОПАК.

Следните групи неправителствени организации, осъществяващи дейност в обществена полза, могат да подават заявление за номиниране на представители в рамките на КН на ОПАК:
npo1. Регионално развитие
2. Добро управление
3. Прозрачност
4. Човешки ресурси
5. Административно обслужване и електронното правителство.

Организациите и предложените от тях кандидати трябва да отговарят на определени критерии, описани в Механизма за определяне и участие на представителите на неправителствените организации в заседанията на КН на ОПАК, които са публикувани на интернет сайта на ОПАК: www.opac.government.bg, секция “Комитет за наблюдение”.
Представителите на неправителствените организации в КН на ОПАК ще изпълняват следните функции:
• участват в заседанията на КН на ОПАК като наблюдатели с право на съвещателен глас;
• получават информацията, предоставяна на членовете на КН на ОПАК;
• имат право да участват в дискусиите, да дават препоръки и правят предложения от името на неправителствените организации в съответната сфера.

Писмените заявления се представят по образец, съгласно чл. 3, ал. 1 от Механизма за определяне и участие на представителите на неправителствените организации в заседанията на КН на ОПАК, в срок до 20 май 2009 г. на адрес: гр. София 1000, ул. “Аксаков” № 1, Министерство на държавната администрация и административната реформа, на вниманието на г-жа Мария Дивизиева, заместник-министър на държавната администрация и административната реформа и председател на КН на ОПАК, и по електронен път на: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите .

За допълнителна информация: тел.: 02/9401 141.

Източник:  www.opac.government.bg

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside