Начало arrow Програми arrow Програми на Общността arrow Програма Интеррег ІVС  
Програма Интеррег ІVС Печат
13 март 2008

Програма Интеррег ІVС е част от цел "Европейско териториално сътрудничество" и обхваща периода 2007-2013 година. Бюджетът на програмата е 321 милиона евро, осигурени от Европейския фонд за регионално развитие. 

Програмата предлага финансиране на всички региони от Европейския съюз, включително Швейцария и Норвегия (регионални и местни власти) с цел обмен и трансфер на знания и добри практики и има два основни приоритета: “Икономика, основана на иновации и знание” и “Околна среда и превенция на риска”.

Тези приоритети отразяват стратегията на Европейския съюз за насърчаване на икономическия растеж и заетостта в изпълнение на Лисабонската и Гьотеборгската стратегии.

Управляващ орган е регионален съвет Север – Па-де-Кале, Франция. 

Програма Интеррег ІVС има един съвместен технически секретариат в Лил, Франция с адрес за кореспонденция: 24 boulevard Carnot, 3rd floor, 59000 Lille, FRANCE, Tel: +33 328 38 11 11, Fax: +33 328 38 11 15, Email : Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите  

Четири информационни точки ще работят в услуга на потенциалните бенефициенти по програмата и те са разположени във Валенсия (Испания); Рощок (Германия); Катовице (Полша); Лил (Франция).   
     
На интернет страницата на програмата може да бъде намерена база данни с проектни идеи и потенциални проектни партньори, а от 1 октомври 2007 оттам могат да бъдат изтеглени документите от пакета за кандидатстване: наръчник по програмата, формуляр за кандидатстване и декларации за съ-финансиране.  

Официална  интернет страница на програмата: www.interreg4c.net

 

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside