Начало arrow Новини arrow Информационен ден по Програма LIFE  
Информационен ден по Програма LIFE Печат
23 август 2023
5На 31 август от 10:00 часа екипът на Националното звено за контакт ще  проведе информационен ден по отворените покани за набиране на проекти по Програма LIFE за 2023 г.
 
Събитието ще е онлайн, като в рамките му ще се представи обща информация за Програмата. Ще се представят и 4 от подпрограмите, по които се набират проекти с акцент в дейностите им към природата и биологичното разнообразие, кръговата икономика и подобряването на качеството на живот; смекчаване и адаптация към климатичните промени; прехода към чиста енергия, както и за проекти насочени към законодателни и политически приоритети.
Можете да заявите получаването на линк за включване в срещата на официалния и-мейл на Националното звено:
Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите
Програма LIFE подпомага проекти за опазване на околната среда, природата и климата. Общата й цел е да допринесе за преминаване към икономика, която е устойчива, кръгова, енергийноефективна, основана на възобновяема енергия, неутрална и стабилна по отношение на изменението на климата, за опазване, възстановяване и подобряване на качеството на околната среда, включително въздуха, водата и почвата, както и за спиране и обръщане на тенденцията на загуба на биологично разнообразие и за борба с влошаване на състоянието на екосистемите, включително чрез подкрепа за функционирането и управлението на мрежата „Натура 2000“.

Бюджетът й за периода 2021-2027 г. възлиза на 5.4 млрд. евро, от които:
- 488 млрд. евро са за област „Околна среда“, включваща Подпрограмите „Опазване на природата и биологичното разнообразие“ и „Кръгова икономика и качество на живот“;
- 944 млрд. евро за област „Действията по климата“, за Подпрограми „Смекчаване на последиците от изменението на климата и приспособяване към това изменение“, и „Преход към чиста енергия“.
Допустими бенефициенти, са:
Правни субекти, установени в която и да е от следните държави или територии: държава членка на ЕС или отвъдморска страна или територия, свързана с нея; трета държава, асоциирана към програмата LIFE; други трети държави;
Всеки правен субект, създаден съгласно правото на Съюза, или всяка международна организация.

Източник: НСОРБ
5
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside