Начало  
Въглеродна неутралност и повишена енергийна ефективност на МСП Печат
16 юни 2023
7-1Представители на фирми и обществеността в Габровска област имаха възможност да се запознаят с предвидените дейности по проекта „Въглеродна неутралност и повишена енергийна ефективност на МСП в Габрово и Габровска област“ на информационна среща и пресконференция на 6 юни 2023 г.

Проектът се финансира от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, в рамките на програма “ Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България.
Към участниците в срещата с писмено приветствие се обърна Областният управител на област Габрово г-жа Кристина Сидорова и пожела успех на проекта, защото опазването на околната среда е наша обща цел и мисия.

На тема "Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП в Габрово и Габровска област“ говори Невена Пеева-Тодорова, експерт в Prios Kompetense AS Норвегия (партньор по проекта).
Тя представи и основните дейности, които предстоят: 7-2
- Разработване на инструмент за самооценка и анализ на текущото им състояние;
- Създаване на Обучителна програма. Ще бъдат обучени представители на поне 30 фирми от региона.
- Пакет консултантски услуги;
Онлайн платформа на сайта на ГТПП.
Предвижда се и запознаване с опита на норвежките предприятия, онлайн срещи и срещи на място при тях.
За плана за интегрирано развитие на Община Габрово през настоящия програмен период и какво предвижда той за климатичната неутралност информира Мария Радойчева, гл. експерт в Дирекция „Инфраструктура и екология“ на община Габрово. 
Как да постигнем въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност, опит и
възможни решения - това сподели доц. инж. Пламен Цанков, зам. ректор на ТУ Габрово, експерт в областта на енергийната ефективност и ВЕИ. 
Срещата завърши с дискусия и  отговори на въпроси на участниците.

Източник:
ГТПП/ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово
7-3  7-4
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside