Начало arrow Текущи покани arrow Агенцията по заетостта набира кандидати за работа в Германия  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Агенцията по заетостта набира кандидати за работа в Германия Печат
02 април 2009

AZБюрата по труда в цялата страна приемат документи на кандидати за работа в Германия по условията на Спогодбата между правителството на Република България и правителството на Федерална Република Германия относно заетост на работници за разширяване на техните професионални и езикови познания, подписана на 04.02.1992 г. Това се казва в съобщение на сайта на Агенцията по заетостта.

Заявката на Централата за чуждестранно и специализирано посредничество (ЦЧСП) в Бон е за български граждани, които трябва да отговарят на следните условия:

• Възраст между 20 - 30 години;
• Завършено професионално образование по специалност готвач, сервитьор, хотелиер, туризъм или да имат минимум 3 години трудов стаж в областта на ресторантьорството, доказан с официален документ (трудова или осигурителна книжка);
• Добро ниво на владеене на немски език.
Желаещите да работят в Германия трябва да подадат в Бюрата по труда по местоживеене два комплекта от следните документи:
• Формуляр за кандидатстване – образец на ЦСТП (Приложение № 1), попълнен ясно и четливо само на немски език. Образецът е публикуван и на интернет-страницата на АЗ – www.az.government.bg, рубриката “Работа в чужбина”, “Условия и ред за кандидатстване”.
• Автобиография на немски език (Приложение 2) - образецът е публикуван на интернет-страницата на АЗ – www.az.government.bg, рубриката “Работа в чужбина”, “Условия и ред за кандидатстване”.
• Нотариално заверено копие на диплома за завършено професионално образование с приложен превод на немски език, извършен от заклет преводач.
• Нотариално заверено копие на документ за допълнителна професионална квалификация/специализация или курс (при наличие на такива) с приложен превод на немски език, извършен от заклет преводач.
• Нотариално заверено копие на трудовата книжка/осигурителната книжка или Образец УП – 30 с отразен трудов стаж по професията/специалността с приложен превод на немски език, извършен от заклет преводач.
• Копие на паспорта – 1 и 2 страница.
• Крайният срок за подаване на документи е 24.04.2009 г. След подбор по документи одобрените кандидати ще се явяват на интервю с представители на ЦЧСП – Бон и Агенцията по заетостта.

Източник: Агенция по заетостта

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside