Начало arrow Новини arrow Кампания: „Аз мога да..., аз харесвам...“  
Кампания: „Аз мога да..., аз харесвам...“ Печат
27 май 2023
52В месеците април и май 2023 г. „ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово заедно с психолози и кариерни консултанти от ЦПЛР „Кариерно ориентиране Габрово“ проведоха серия от групови дейности с ученици от шести и седми клас от училища от област Габрово като част от кампанията „Аз мога да..., аз харесвам....“, посветена на Европейската година на уменията.

7-1Дейностите бяха насочени към формиране на преносими умения, основополагащи за личностното и кариерното развитие на младата личност, които са все по-търсени и от работодателите. Кариерните консултанти обсъдиха с учениците на какво следва да обърнат внимание при избора на бъдеща професия - реализация, условия на труд, възможност за развитие, икономически фактори и др.
С различни методи - дискусии по тематични филми, работа по казуси, ролеви игри и други у учениците бяха развивани умения за комуникация, за планиране и управление на задачите и свободното време, умения за вземане на решение и др. Те на практика им показаха какво означават тези умения. След всяка игра участниците заедно обсъждаха резултатите.

Една от групите седмокласници посети „Мехатроника АД Габрово, запозна се с производствения процес, очакванията на работодателите към работниците и служителите и притежаваните от тях професионални и личностни умения.

В проведените 11 срещи се включиха 161 ученици от три общини на Габровска област и 7 училища - ОУ "Христо Ботев" Габрово, ОУ "Неофит Рилски" Габрово, ОУ „Иван Вазов“ Габрово, ОУ "Св. Солунски братя" с. Крамолин, ОУ "Проф. П. Н. Райков" гр. Трявна, ОУ "Христо Ботев" с. Добромирка, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. П. Славейков.

Източник: ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово
 7-17-1
 
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside