Начало arrow Новини arrow Награда за европейски гражданин за 2023 г.  
Награда за европейски гражданин за 2023 г. Печат
21 март 2023
5-2Европейският парламент набира кандидатури  за Наградата за европейски гражданин за 2023 г. , която се присъжда на успешни проекти за сътрудничество и солидарност. Крайният срок за подаване е 31 март 2023 г.

Наградата за европейски гражданин се присъжда всяка година от Европейския парламент на проекти на граждани и организации в Европейския съюз, които са нагледен пример за европейско сътрудничество, взаимно разбирателство, насърчаване на общите европейски ценности и основните права.

Отличието има за цел да възнаграждава изключителни постижения в следните области:
- проекти за насърчаване на по-доброто взаимно разбирателство, както и по-добрата интеграция между гражданите на държавите членки, или за подпомагане на трансграничното или транснационалното сътрудничество в рамките на Европейския съюз;
- проекти, включващи дългосрочно трансгранично или транснационално сътрудничество в областта на културата, което допринася за укрепването на европейския дух;
- проекти, свързани с темата на текущата Европейска година (ако е приложимо);
- проекти, които дават конкретен израз на ценностите, заложени в Хартата на основните права на Европейския съюз.
Журито ще обърне специално внимание на проекти, показващи солидарност между гражданите в Европейския съюз и извън него.
Наградата е под формата на почетен медал и има символична стойност.
Цялостни постижения или всекидневната дейност на организации не представляват проекти и поради това не отговарят на изискванията за участие.
Всяко лице, група, организация или член на Европейския парламент може да подаде една кандидатура чрез портала за регистрация преди 31 март 2023 г.
За повече информация можете да пишете на адрес Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите .

За да кандидатствате или номинирате даден проект, използвайте този формуляр .

Източник: Европейски парламент
5
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside