Начало  
Младежки празник в Ловеч Печат
29 август 2022
5От 10 до 12 август в Ловеч беше проведен младежки празник, който включваше множество събития, посветени на Европейската година на младежта и Международния ден на младежта – 12 август.

Празникът започна с авто кино, където беше прожектиран филмът “’Петя на моята Петя’’, продължи с информационна кампания по повод деня на младежта, където ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово се включи със свой щанд, кулинарен конкурс.
На 12 август 20 млади колоездачи се включиха в надпреварата с велосипеди. Условията на надпреварата изискваха доста умения и сръчност, включително да караш с чаша вода в ръка. Многобройна публика подкрепяше участниците с аплодисменти.
3
Най-бърз беше Симеон Димитров (12 г.), следван от Ивайло Иванов (10 г.) и  Вилиян Василев (11 г.). Най-малката състезателка Деа Трифонова (5 г.) показа по-добро време от повечето момчета.
Кметът Корнелия Маринова поздрави всички участници и подчерта, че както е важно да сме смели и бързи в колоезденето, още по-важно е да сме внимателни на пътя и да спазваме правилата за движение. Тя връчи наградите на първенците, а всички останали участници получиха сувенири.
Кметът връчи наградите и на победителите от следващото състезание с тротинетки. В него най-бърз беше Николай Щрегарски (12 г.), след него са Симеон Петков (11г.) и Мартин Събев (10 г.)
Програмата включваше още баскетбол,  тенис на маса, демонстрации и дискусии. На площада се играха и народни танци. Имаше и и демонстрация на симулационни очила, възпроизвеждащи ефект в следствие от употреба на алкохол и наркотични вещества. Доброволците от БЧК показаха как се дава първа долекарска помощ. Програмата включваше и дискусия на тема „Медийна грамотност“ с кореспондента на БТА Даниела Балабанова, както и дискотека на открито.
Организатори на събитията бяха Община Ловеч, „Европа директно“ Габрово, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Ловеч, Превантивно-информационен център - Ловеч, РБ „Проф. Беню Цонев“,  Български червен кръст – Ловеч, Сдружение „Екомисия 21 век“.

Източник: Европа директно - Габрово, Община Ловеч
6 1

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside