Начало  
„Зелено ориентиране“ в Трявна Печат
29 август 2022
5В рамките на фестивала FUN Навън в Трявна се проведе състезателна игра „Зелено ориентиране“.

Нямаше ограничение за възрастта на участниците в отборите, които можеха да са максимум по 5 човека. В състезанието се включиха 8 отбора, най-вече от деца и младежи, но имаше и 2 отбора, съставени от семейства-гости на Трявна.
5-1Участниците трябваше да посетят 8 зелени точки, разположени в целия град. На всяка точка ги очакваше един доброволец, който следеше за изпълнението на поредното предизвикателство, свързано с опазване на природата и биоразнообразието в региона: да напишат имената на птиците, които са на картинките, да определят различните видове отпадъци къде се събират, да посочат основните замърсители на въздуха и т.н.
Част от участниците показаха завидни знания. Бързината също имаше значение, защото на някои от точките материалите бяха в ограничено количество и последните трябваше да положат допълнителни усилия, за да си ги набавят.
По маршрута участниците заснемаха и забележителности на Трявна, които също бяха оценени.
Победител стана отборът на „Гъбките“, но всички участници обогатиха знанията си за опазването на природата и биоразнообразието в Трявна.
Наградите на победителите също бяха с еко насоченост – опаковки за многократна употреба за закуските в училище, материали, свързани с кампанията „Лято без сламки“ и много други.
Събитието беше посветено на Европейската година на младежта - 2022 г. и на Международния ден на младежта -12 август.

Източник: Европа директно - Габрово
5-25-3
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside