Начало arrow Събития arrow Първа среща по проект allCUTE  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Първа среща по проект allCUTE Печат
01 юли 2021
41Работниците в индустрията не са готови да се изправят пред новите реалности, тъй като им липсват „правилните“ знания и умения, които се изискват от четвъртата индустриална революция.

Проект allCUTE 2020-1-BG01-KA202-079042, разработен по програма Еразъм+, предлага алтернативно решение за справяне с тези предизвикателства и нужди, разработвайки платформа за активно учене за инженерно-техническия персонал в сектор машиностроене и мехатроника.

На 27 и 28 юни 2021 в град Кавала, Гърция, се проведе първата транснационална партньорска среща по проект Общност за повишаване на квалификацията на инженерно-техническия персонал чрез активно учене (allCUTE), 2020-1-BG01-KA202-079042, в която взеха участие партньори от четири държави (България, Гърция, Полша, Сърбия): 4 университета, предлагащи инженерно обучение (Технически университет – Габрово, Hellenic International University, Politechnika Gdanska, University of Nis), 4 търговско-промишлени палати от Габрово, Кавала, Гданск и Ниш, и Клъстър „Тракия икономическа зона“.

На срещата се обсъдиха дейностите на проекта и оценката на Учебния план за повишаване на квалификацията на техници и инженери, работещи в сектори „Машиностроене“ и „Мехатроника“, дадена от външни оценители от бизнеса и образованието. Оценката е много положителна по отношение на иновативността на съдържанието и техниките на учене и оценяване на придобитите умения, гъвкавостта, полезността и потенциала за мултиплициране на този резултат. Партньорите дискутираха 14-те курса, които ще бъдат разработени, както и платформата за активно учене (ПАУ). В рамките на първия уъркшоп преподавателите разработиха 3 инженерни проблема, които ще бъдат публикувани в ПАУ, а по време на втория уъркшоп представителите на търговско-промишлените палати очертаха стратегия за привличане на потенциални обучаеми. Те се договориха за сътрудничество и в други области.
42Срещата изигра ключова роля за изграждане на устойчиво партньорство
 
снимки - тук
 
Източник: ГТПП, Европа директно - Габрово 
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside