Начало arrow Събития arrow Откриване на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово – център от новото поколение  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Откриване на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово – център от новото поколение Печат
09 юни 2021
1ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово е един  от 13-те центъра от ново поколение в България за периода 2021-2025 г. Той беше открит тържествено на 9 юни в Габрово. 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово работи на територията на Габровската търговско-промишлена палата от 2008 г. Той покрива територията на Габровска и Ловешка област и е познат с дейността си. За пети пореден мандат работата му е оценена високо и Габровската търговско-промишлена палата продължава да бъде партньор на Европейската комисия за извършване на дейности за периода 2021 – 2025 г. Той е част от общо 424 центъра от новото поколение в целия ЕС.

Сред гостите на тържеството  бяха и.д. Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов, кмета на община Габрово Таня Христова, зам. Областния управител Стиляна Тинчева, ректорът на Техническия университет Габрово, много ръководители и експерти на партньорски организации от областта.

1Преди да връчи новата табела на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово Цветан Кюланов  не скри, че работата за следващите 5 години тепърва започва за центрове в страната.  Очакването е за поддържане на активна обратна връзка по политическите, медийните, образователните и други теми.

 "Центърът е отворен за всички и ще работи много активно. Интересува ни това, което ЕС прави, да стига до гражданите на Габрово и Ловеч. Европа сме всички ние. Институциите не съществуват сами по себе си. Те са финансирани от всички нас като европейски граждани и работят за нас. Призивът ми е: Бъдете активни! Работете колкото може повече с госпожа Михнева и нейния екип! Ние се ангажираме да подкрепяме и помагаме“ - каза Цветан Кюланов.
Той подчерта, че предстои в следващите месеци плановете за възстановяване след пандемията да бъдат утвърдени и да направят икономиката по-подготвена за бъдещето, привличайки нови инвестиции. Очакванията са през следващите 5 години България да приеме еврото. Цветан Кюланов   изрази надежда, че ще има възможност да представи пред нас и българската евро монета.

По думите на Таня Христова огромна чест и привилегия е за Габрово, че ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово ще продължи да работи и развива своята дейност. „Това е едно огромно признание за досегашните усилия, резултати и въздействия, които са постигнати от екипа на Центъра“, заяви кметът.

Таня Христова говори още за европейските ценности и принципи, и предизвикателствата на времето, в което живеем, призовавайки към активност и бдителност, за да ги опазим с всяка едно действие и инициатива. Тя заяви, че Габрово е европейски град и посоката на неговото развие е тази. Кметът пожела на екипа на „Европа Директно – Габрово“ много амбиция, хъс и самочувствие, обединени от общата цел, заложена във философията на обединена Европа.

От своя страна заместник – областният управител на Стилияна Тинчева декларира, че в лицето на институцията Областен управител – Габрово „Европа Директно – Габрово“ има верен и надежден партньор. Ректорът на Технически университет Габрово проф. Илия Железаров изрази надежда, че партньорството между висшето училище и   Центъра ще продължи и през следващия програмен период, защото има достатъчно добра основа за развитие, което е предпоставка и за реализиране на нови инициативи.

Лентата на центъра беше срязана от кмета на Габрово Таня Христова, Стиляна Тинчева – зам. Областен управител и Цветан Кюланов – и.д. Ръководител на Представителството на ЕК в България. А задачата да поздравят гостите и партньорите на центъра беше поверена на малчуганите от детска градина „Мики Маус“ – дългогодишен партньор на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово.

Източник: Европа директно Габрово, регионални медии

Снимки (Областна администация, Община Габрово, Габрово нюз): тук
Презентация „ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово - 13 години история“ : тук
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside