Начало arrow Събития arrow ЕВРОПА ДИРЕКТНО ГАБРОВО – част от новото поколение центрове през следващите пет години  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
ЕВРОПА ДИРЕКТНО ГАБРОВО – част от новото поколение центрове през следващите пет години Печат
29 май 2021
5-1

ЕВРОПА ДИРЕКТНО ГАБРОВО работи от 2009 година и е добре познат в Габровска и Ловешка области с дейността си. Сега, за пети пореден път, бяхме оценени високо и Габровска търговско-промишлена палата ще продължи да бъде партньор на  Европейската комисия за извършване на дейности като център ЕВРОПА ДИРЕКТНО за периода 2021 – 2025 г.

С напълно различен бранд, подобаващ на новото поколение, продължаваме да работим активно в партньорство с публични и местни институции, общини, младежки организации, училища, неправителствени организации, медии. Горди сме с това, че сме част от общо 424 центъра, одобрени от Европейската комисия в целия ЕС.

Целта на новото поколение центрове ЕВРОПА ДИРЕКТНО е българските граждани да имат още по-лесен и пряк достъп до информация за ЕС, да укрепят важната връзка между институциите и гражданите, независимо къде живеят те.
Екипите на центровете ще помогнат да се обясни как Европа се бори с пандемията от COVID-19, ще стимулират възстановяването чрез информация за плана NextGenerationEU , ще се насърчават зеления и цифровия преход.

Новото поколение центрове ще организират граждански диалози и прояви с широко участие, например за Конференцията за бъдещето на Европа . Те ще предоставят информация за политиките и приоритетите на ЕС на местните общности, граждански и съсловни организации, медии и др. и ще ги включват в своите дейности. Центровете ще насърчават също така активното европейско гражданство в училищата и ще се координират с други мрежи на ЕС в регионите, като осигуряват по-лесен достъп до информация на местно равнище за гражданите, организациите и предприятията.

ЕВРОПА ДИРЕКТНО ГАБРОВО е  член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която се състои от 13 центъра .

Сред основните приоритети на ЕВРОПА ДИРЕКТНО ГАБРОВО за информиране и ангажиране на гражданите от Габровска и Ловешка област  през 2021 г. са дългосрочните предизвикателства в Европа: устойчивостта на околната среда; инвестициите и структурните реформи за стимулиране на научните изследвания и иновациите; цифровизацията, подобряване на достъпа до финансиране, премахване на пречките в бизнес средата.
ЕВРОПА ДИРЕКТНО ГАБРОВО ще продължи да сътрудничи с регионалните медии  за комуникация на ЕС, основаваща се на факти.

Ще продължим практиката за редовни публикации на европейски теми.

Наред с текущите дейности (отговори на запитвания, поддръжка на електронен бюлетин, фейсбук, сайт) са предвидени и дейности, посветени на приоритетите, съобразени със спецификата на двата региона - Габрово и Ловеч.

Опазването на природното богатство е от първостепенно значение. Замърсяването с пластмаса също е проблем. Дейностите Да „осиновим“ планината, Кампания: „Всички заедно за природата“, „Планината, докъдето погледът стига“ ще помогнат по атрактивен начин да ангажираме гражданите с тези теми.

Цифровизацията и новите технологии, иновациите ще променят начина ни на живот и работа. На подобряване на цифровите компетентности на гражданите, както и на гражданското образование като цяло са посветени: Gabrovo Innovation Camp, Годишна студентска сесия, Регионален младежки форум за обучителни иновации и сътрудничество, Обучение за начални компютърни умения, Регионален форум: Индустрия 4.0 – възможности и предизвикателства.

В работната програма на Европа директно - Габрово са планирани станалите вече традиционни “Дни на здравословното хранене”, които се очакват с нетърпение от учениците всяка година.

Ще бъдем на ваше разположение с информация в социалните мрежи - фейсбук и на интернет страницата на Центъра и електронен информационен бюлетин всеки месец, който ще стига до вас по електронна поща.

В тринадесетгодишната история на центъра сме създали множество партньорства. Благодарим на всички партньори за ползотворното сътрудничество и организираните съвместно събития!

5Наш постоянен партньор от създаването на ЕВРОПА ДИРЕКТНО ГАБРОВО е Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“. Ще продължим да бъдем заедно и в бъдеще.

Ще ви очакваме и на тържественото откриване на ЕВРОПА ДИРЕКТНО ГАБРОВО в първата половина на юни 2021 г.

Срещнете се със специалистите!

Задайте въпросите си за ЕС!

Обсъдете бъдещето на Европа!


Източник: Европа директно - Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside