Начало arrow Новини arrow Учебна платформа за предприемаческо мислене сред младите хора  
Учебна платформа за предприемаческо мислене сред младите хора Печат
25 март 2021
lТри дни експерти от България, Гърция, Италия, Испания и Унгария проведоха онлайн обучение и предварителни тестове на учебна платформа, за обучение по предприемачество. Тя се разработва в рамките на проекта Career 4.0, финансиран от ЕК по програма Еразъм+. Партньор за България е Габровската търговско-промишлена палата.

В платформата са включени и допълнителни функции, които ще са в изключителна полза на младежите – диагностика на таланта и разработване на личен план за развитие. Младежите могат да се развиват на кратки учебни стъпки - така наречените учебни спринтове - с ясни учебни цели и обратна връзка от менторите, които са хора с опит в реалния бизнес и могат да са в изключителна полза на младите. Участниците могат да участват в експертно изслушване и накрая да разработят свой собствен бизнес план.

Дигиталната платформа съдържа организационни съвети и учебни материали за цялостно обучение по предприемачество. Инструментът дава възможност на менторите и обучаемите да общуват директно, да имат непрекъсната обратна връзка. Обучението може да се извършва гъвкаво по отношение на времето и пространството, с избор на фази за самообучение, интерактивни фази и използване на учебните ръководства. Участниците могат също да пишат доклади, да споделят своя опит с останалите участници и да търсят лица за контакт в международна база данни.

След окончателната разработка на платформата ще се проведе пилотно обучение, в което ще участват млади хора и ментори, които биха искали да насърчават и подкрепят младите хора на доброволни начала.
 
снимки - тук
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside