Начало arrow Събития arrow Онлайн среща-дискусия:"Бизнесът и възможностите за европейско финасиране в периода 2021-2027 г."  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Онлайн среща-дискусия:"Бизнесът и възможностите за европейско финасиране в периода 2021-2027 г." Печат
17 март 2021
1
 
Какви са възможностите, които предоставят Планът за възстановяване и устойчивост, инициативата Следващо поколение ЕС 2021-2024 г. и други европейски инструменти, насочени към бизнеса, какъв е механизмът на взаимодействие между общината и бизнеса при разработването и изпълнението на Плана за интегрирано развитие на общината и включването в него на съвместни проекти, какви възможности предоставя  изграждащата се в Габрово среда за развитие на иновациите?

Това бяха част от темите, на които беше посветена срещата-дискусия „Бизнесът и възможностите за европейско финасиране в периода 2021-2027 г.“
В дискусията взеха участие и.д. Ръководител на Представителството на ЕК в България Чавдар Кюланов и и.д. Зам.ръководител на Представителството на ЕК в България Марина Кирова, Кметът на община Габрово Таня Христова, Петър Ганев от Института за пазарна икономика, Николинка Хинкова – Председател на УС на Регионалния иновационен център, представители на ТУ Габрово, екперти и ръководители на фирми.

Кметът на Община Габрово  Таня Христова направи обобщение на възможностите, които се предоставят през настоящия програмен период и новия механизъм за планиране. Тя посочи, че Габрово има редица преимущества, от които трябва да се възползваме като обудиним усилията си.
 
Беше подчертано, че в много малко области извън столицата и няколко големи града в България има такива възможности за развитие на иновациите, както в Габрово – първият извънстоличен Технологичен парк, редица иновативни фирми, създаденият през 2019 г. Регионален иновационен център „Амбициозно Габрово“, който има амбицията да подпомага иновациите и дигитализацията на бизнеса и публичната среда не само в Габрово, но и в целия регион.

Обект на задълбочена дискусия беше подготовката на Плана за интегрирано развитие на Габрово в частта, която пряко касае бизнеса – изграждането на индустриални зони и/или интегрирани проекти във вече съществуващи такива.

Фирмите дадоха много идеи, които ще продължат да се развиват и конкретизират. Беше планирана нова среща, на която да се разглеждат конкретни варианти за проекти.
Дискусията беше изключително ползотворна и съдържателна. В края всички се обединиха зад идеята,  че е страшно важно  сега да положим максимални усилия, за да успеем да покажем, че Габрово има потенциал и амбиция да се развива.

Организатори на срещата бяха  Община Габрово, Европейски информационен център „Европа директно“ Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и Регионален иновационен център „Амбициозно Габрово“със съдействието на РСО „Централна Стара планина“.
 
 
материали от срещата - тук
 
снимки от срещата - тук
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside