Начало arrow Събития arrow Конкурс за видеоклип "Когато материалите говорят и майсторите мълчат"  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Конкурс за видеоклип "Когато материалите говорят и майсторите мълчат" Печат
16 февруари 2021
1РСО „Централна Стара планина” и Европа директно – Габрово обявяват конкурс за видеоклип на тема „Когато материалите говорят, и майсторите мълчат“.

Инициативата е част от събитията, посветени на ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ, които ще се проведат едновременно във всички участващи държави в периода от 6 до 11 април 2021 г. Координатор в България за шести път е РСО „Централна Стара планина“ (https://rso-csp.org/project/eacd ).

Целта на конкурса за видеоклип е да насочим вниманието на широката общественост и ценителите на ръчно изработените изделия към материалите и тяхното неотменимо присъствие в занаятчийските ателиета, да ги популяризираме като ресурс и обект за въздействие, да се преклоним пред таланта на майсторите, в чиито ръце материалите оживяват за да разказват, вдъхновяват и получат най-добрите си превъплъщения.

В конкурса могат да участват занаятчии, които извършват своята дейност на територията на общините от РСО „Централна Стара планина” (www.rso-csp.org ). Всеки участник може да представи до 3 видеозаписа.

Видеоклиповете се изпращат до края на деня на 15 март 2021 г. на имейл: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите с линк през Wetransfer, Google Drive (Гугъл диск) или друга интернет платформа за споделяне на файлове.
 
Видеоклиповете, които отговарят на изискванията и темата, ще бъдат публикувани в създадено събитие на Фейсбук страницата на РСО „Централна Стара планина”.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ВИДЕОКЛИПОВЕТЕ

• Да са с продължителност до 3 минути.
• Да са създадени специално за този конкурс.
• В началото или в края на видеоматериала да се появяват логата на РСО „Централна Стара планина”, Европа директно – Габрово и Европейски дни на художествените занаяти (за целта използвайте Приложение 1 ).
• Да бъдат записани с телефон в хоризонтално положение, видеокамера или фотоапарат.
• Да бъдат заснети в занаятчийско ателие или друга подходяща обстановка.
• Задължително да бъдат придружени от попълнена Декларация за информирано съгласие .


ЖУРИ И НАГРАЖДАВАНЕ

Изпратените видеоматериали ще бъдат оценявани от 3-членно жури.

Трите най-добри видеоклипа ще получат финансиране в размер до 100 лева и ще бъдат включени в основната програма на Европейските дни на художествените занаяти (ЕДХЗ 2021).

Имената на победителите ще бъдат публикувани в създаденото събитие на Фейсбук страницата на РСО „Централна Стара планина” на 23 март 2021 г.
 
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside