Начало arrow Новини arrow Възможност на МСП за достъп до фонд от 20 млн. евро безвъзмездни средства  
Възможност на МСП за достъп до фонд от 20 млн. евро безвъзмездни средства Печат
22 януари 2021
3На 18.12.2020 г. беше учреден фонд от 20 млн. евро безвъзмездни средства (Ideas Powered for Business SME Fund ), който ще предоставя ваучери за интелектуална собственост в помощ на малките и средни предприятия (МСП) със седалище в ЕС.

Чрез тях МСП ще получат достъп и ще се възползват от своите права на интелектуална собственост (ИС).
С новата схема, която ще бъде достъпна за всички предприятия в ЕС, отговарящи на официалното определение за МСП, се предлага финансово подпомагане под формата на възстановяване на разходи за заявки за марки и дизайни и за услуги за предварителна диагностика на интелектуална собственост (IP Scan), с максимален размер до 1500 евро на предприятие.

На 11 януари 2021 г. e отворен първият от петте прозореца за подаване на заявления, чиято активност ще продължи през цялата 2021 г.
Новата схема се управлява чрез програмата Ideas Powered for Business  на Службата на Европейския съюз по интелектуална собственост (EUIPO) и представлява част от плана за действие на Европейската комисия в областта на ИС. Тя се осъществява в сътрудничество с националните и регионалните ведомства за интелектуална собственост в ЕС.

Научете повече подробности и вижте как да кандидатствате:
 
Фонд за МСП

SME Fund


За допълнителна информация и консултантски услуги:
БТПП - Център за фирмено обслужване,
тел. 02 8117 477, 0888 575 260,
e-mail: Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

Източник:
БТПП
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside