Начало arrow Събития arrow Изложба "Хубава си, моя горо!" ("КарикаТуристи")  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Изложба "Хубава си, моя горо!" ("КарикаТуристи") Печат
30 декември 2020
1Изложбата "Хубава си, моя горо!" ("КарикаТуристи") е част от колекцията на Дома на хумора и сатирата в Габрово. В настоящия вариант включва 49 оригинални карикатури от 49 автори от 19 страни.
Както подсказва и самото заглавие, карикатурите, създадени с повече ирония отколкото хумор, фокусират върху отношението на днешния човек към природата. Затова общото послание на изложбата е, че за да защищят природната среда, която обитават, хората са длъжни да преосмислят собствените си действия.
Изложбата е създадена по повод Международната година на горите и 20-годишнината от създаването на Националния парк ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН.
Представянето й в онлайн вариант е по инициатива на „Европа директно“ Габрово при Габровската търговско-промишлена палата със съдействието на Дома на хумора и сатирата в рамките на проект, финансиран от ГД „Регионална и селищна политика“ на ЕК.  Той е насочен към популяризиране на приноса на ЕС за запазване на биоразнообразието и борбата с обезлесяването.
Изложбата е посветена и на обявяването на град Габрово за носител на Екологичната награда на Европейската комисия – „Европейски зелен лист 2021“.

Линк към изложбата във фотогалерия
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside