Начало  
Изложба "Хубава си, моя горо!" ("КарикаТуристи") Печат
30 декември 2020
1Изложбата "Хубава си, моя горо!" ("КарикаТуристи") е част от колекцията на Дома на хумора и сатирата в Габрово. В настоящия вариант включва 49 оригинални карикатури от 49 автори от 19 страни.
Както подсказва и самото заглавие, карикатурите, създадени с повече ирония отколкото хумор, фокусират върху отношението на днешния човек към природата. Затова общото послание на изложбата е, че за да защищят природната среда, която обитават, хората са длъжни да преосмислят собствените си действия.
Изложбата е създадена по повод Международната година на горите и 20-годишнината от създаването на Националния парк ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН.
Представянето й в онлайн вариант е по инициатива на „Европа директно“ Габрово при Габровската търговско-промишлена палата със съдействието на Дома на хумора и сатирата в рамките на проект, финансиран от ГД „Регионална и селищна политика“ на ЕК.  Той е насочен към популяризиране на приноса на ЕС за запазване на биоразнообразието и борбата с обезлесяването.
Изложбата е посветена и на обявяването на град Габрово за носител на Екологичната награда на Европейската комисия – „Европейски зелен лист 2021“.

Линк към изложбата във фотогалерия
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside