Начало arrow Събития arrow Учебна платформа популяризира предприемаческото мислене сред младите хора  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Учебна платформа популяризира предприемаческото мислене сред младите хора Печат
21 декември 2020
7
Международен екип, сред които и експерти от Габровската търговско-промишлена палата, разработва концепция за по-добра подготовка на младите хора за пазара на труда с помощта на ментори, които те сами да си изберат. Тя се разработва в рамките на проекта Career 4.0, финансиран от ЕК по програма Еразъм+.

Координатор на проекта е Институтът за трудовоправни науки към  Рурския университет в гр. Бохум, Германия.
Предприемаческото мислене и действие все повече се превръща във високо търсена компетентност в света на труда. „Всеобхватното професионално обучение не трябва да пренебрегва областта на обучението по предприемачество“, споделя Мартин Крьол, ръководител на проекта.

В Career 4.0 международният екип на проекта разработва концепция за обучение на млади хора и придружители, която се основава на метода за гъвкаво учене и отчита тенденциите на цифровизацията и демографските промени. Целта е да се разработи професионален и динамичен план за личностно развитие, който да подкрепя млади хора на възраст над 16 години, както и менторите в балансирането на силните страни на младите хора с компетенциите, очаквани от пазара.
Той ще бъде внедрен в платформа с различни възможности за работа в мрежа и тестван в България, Гърция, Италия, Испания и Унгария.

Учене с гъвкави методи за управление
Дигиталната платформа съдържа, например, организационни съвети и учебни материали за цялостно обучение по предприемачество. Инструментът дава възможност на менторите и обучаемите да общуват директно, да имат непрекъсната обратна връзка.
Обучението може да се извършва гъвкаво по отношение на времето и пространството, с избор на фази за самообучение, интерактивни фази и използване на учебните ръководства. Участниците могат също да пишат доклади, да споделят своя опит с останалите участници и да търсят лица за контакт в международна база данни.
Сърцевината на концепцията за гъвкаво обучение в Career 4.0 е разработването на личен план за развитие на младите хора. Те могат да се развиват на кратки учебни стъпки - така наречените учебни спринтове - с ясни учебни цели и обратна връзка от менторите. Те могат да намерят или създадат възможности за работа, да участват в експертно изслушване и накрая да разработят свой собствен бизнес план.

Търсят се млади хора с идеи за проекти и ментори

След окончателната разработка на платформата ще се проведе пилотно обучение, в което ще участват млади хора и ментори, които биха искали да насърчават и подкрепят младите хора на доброволни начала. Менторите могат да работят в бизнес общността, в образователни институции или в търговско-промишлените палати. Те ще се обучат в рамките на проекта с помощта на съответната квалификационна програма и учебни ръководства.
За по-нататъшно развитие на платформата изследователите търсят млади хора с нови идеи за бизнес.
Сайт на проекта: https://career4.eu
Контакти за България:
Габровска търговско-промишлена палата
Тел. 066 80 31 42
Галина Михнева

Източник: ГТПП - Европа директно Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside