Начало arrow Събития arrow Студентска научна сесия 2020 в ТУ Габрово  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Студентска научна сесия 2020 в ТУ Габрово Печат
21 октомври 2020
7-1Бъдещи инженери и икономисти от Техническия университет в Габрово, представиха на 16 октомври 2020 г. своите научни разработки в Студентската научна сесия 2020 г. на Техническия университет в Габрово.

Студенти и ученици от ПТГ „Д-р Н. Василиади“. докладваха в три направления - „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански науки. Студентската научна сесия беше открита от доц. д-р инж. Пламен Цанков – Зам. ректор на ТУ Габрово и Галина Михнева – ръководител на „Европа директно“ Габрово. Заради Covid-19 тази година тя се проведе хибридно. Участниците освен присъствено, можеха да представят докладите си и дистанционно чрез платформата Microsoft Teams. Темите на докладите бяха много интересни и с практическа насоченост.

Класираните на първите три места в отделните секции получиха грамоти и награди от „Европа директно“ Габрово и Териториалната организация на НТС в Габрово.
На първо място в направление „Електротехника и електроника“ беше класиран докладът „Конструиране на лазерно гравираща машина“, разработен от Петър Гутев, първата награда в направление „Машиностроене и уредостроене“ отиде у Александра Маринова за „Редизайн на web сайт“, а в областта на стопанските и социални науки – у Ивайло Величков Димитров за доклада „Предприемачески модели за устойчиво развитие“.
Цветелина Рачева за втора година е носител на специалната награда на Европейския информационен център „Европа директно“ за доклад „Ключови елементи и умения от симбиозата на новите индустрии“.
Пламен Трифонов и Йордан Даскалов от Професионална техническа гимназия "Д-р Н. Василиади" Габрово не отстъпиха на студентите и получиха трета награда за доклада „Симулиране на преходни процеси в пневматична задвижваща система“.
За дванадесета година Европейски център „Европа директно” е съорганизатор на сесията.

Източник: Европа директно Габрово
7-2 7-3
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside