Начало arrow Събития arrow Европа в моя град: промяната в Троян  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Европа в моя град: промяната в Троян Печат
21 октомври 2020
7-1Ученици от ПГМЕТ "Академик Ангел Балевски", СУ "Васил Левски", СУ "Св. Климент Охридски" в град Троян и СУ "Васил Левски", с. Черни Осъм взеха участие в инициативата „Европа в моя град: промяната в Троян“, която се проведе на 14 октомври 2020 г., празника на град Троян.

8-1Участниците трябваше да открият 3 от обектите, реновирани с европейски средства, да си направят селфи пред тях, а на срещата да представят какво са научили за тях. Представянето на отборите беше много атрактивно. Върнахме се във времето и научихме много за Народно читалище "Наука -1870", за дейността на Дневен център за деца с увреждания и техните семейства, а самото събитие се провеждаше в един от обектите - залата на Инфор-мационно-културния център. Отборите дадоха и своите идеи за нови обекти, които да се изградят с европейски средства в Община Троян. В дискусията активно участие взе и зам. кметът на Троян г-жа Розалина Русенова. Тя връчи и наградата на победителите – отбора на СУ "Васил Левски", с. Черни Осъм.
Оспорвана надпревара се разгоря във фейсбук във втората част на състезанието – наградата на публиката за най-добро селфи. С много малка преднина спечели снимката на отбор "Любимците" от СУ "Васил Левски", гр. Троян - прекрасно селфи на Ралица, Мариян, Станислава и Младен, направено с много обич пред обновената с европейски средства сграда на Народно читалище "Наука -1870", гр. Троян. Снимката им успя да събере най-много харесвания до крайния срок за гласуване. До последните минути те бяха следвани от селфито на момчетата от групата по "Приложна физика и фотография" при ПГМЕТ "Академик Ангел Балевски"-гр. Троян Това бе причината журито да присъди поощрителна награда за селфито на Максим, Мартин, Павлин и Мартин от ПГМЕТ "Академик Ангел Балевски"-гр. Троян. Тяхното селфи е заснето пред сградата на Дневен център за деца с увреждания и техните семейства, изградена с европейски средства по ОП "Региони в растеж".
 Организаторите „Европа директно“ Габрово, РСО „Централна Стара планина“, Областен информационен център – Габрово и Община Троян благодарят за активността на публиката и участието на прекрасните младежи от Троян!

Източник: Европа директно Габрово
8-2 8-3
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside