Начало arrow Текущи покани arrow Портал за данни  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Портал за данни Печат
21 октомври 2020
5-2
5-1 Порталът за данни на Центъра за имиграция и интеграция е създаден в рам ките на проект "Инициатива за гражданска ИТ подкрепа (civic hacking)", който се изпълнява от Фондация Център за имиграция и интеграция в партньорство с Фондация Център за модернизиране на политики.

Отворените данни съдържат огромен потенциал  както за публичния сектор, така и за частния бизнес, академичната общност, неправителствените организации и гражданите. Повторното използване на обществено значими данни и информация, притежавана от организациите от публичния сектор, има съществен принос в развитието на обществото.

Отворените данни представляват публичната информация, събирана, създавана и поддържана от организациите от обществения сектор и публикувана в отворен машинно четим формат, който позволява повторна употреба за търговски или нетърговски цели.
В Портала за данни http://cii.gateway.bg/bg/data   можете да намерите отворени данни и визуализации в областите:
- Образование
- Здравеопазване
- Социална политика5-3

Повечето от данните са достъпни както на национално, така и на общинско ниво. Могат да бъдат проследявани тенденциите през годините и по различни параметри.  Това ги прави изключително полезни при създаване на нови продукти и услуги, разработването на иновативни приложения, за активизиране участието на гражданското общество в процесите на вземане на политически решения, за по-висока прозрачност и оптимизиране на обществените разходи и много други.
Файловете с първичните данни са допълнително изчистени от грешки и несъответствия и се актуализират  при наличието на нови данни
Можете свободно да използвате повторно и да обработвате по подходящ начин публикуваните първични данни на Портала за данни.
Порталът представя и визуализация на публикуваните данни чрез различни видове диаграми и карти,  които могат да послужат за по-доброто разбиране и анализиране на данните.

Източник: Център за имиграция и интеграция
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside