Начало arrow Събития arrow ГТТП е носител на годишната награда за принос към сектора за учене на възрастни  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
ГТТП е носител на годишната награда за принос към сектора за учене на възрастни Печат
09 октомври 2020
1От 7 до 9 октомври в града на най-старото светско училище в България Габрово за шеста поредна година се проведоха Национални дни за учене през целия живот. Основната цел е с разнообразна палитра от събития да се популяризира значението на ученето през целия живот в България.

Стартът на Дните за учене през целия живот обяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова на площада в града. Участниците бяха приветствани и от Областния управител Невена Петкова и кмета на Община Габрово Таня Христова.  Откриването беше съпътствано от изпълненията на Деси Добрева и формация „Интро“. В рамките на Дните се проведоха работни ателиета за обмен на добри практики, изложение на институции за образование и обучение на възрастни, информационен ден за Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), разнообразни по формат работни срещи и един учебен ден.

Бяха връчени и годишните награди за принос в развитието на сектора за учене на възрастни в 11 категории. Две от тях останаха в Габрово.

Габровската търговско-промишлена палата получи наградата в категория „Социален партньор“, а в категория "Ръководител на обучаваща институция" е отличена Галина Банковска, ЦПО към „Веда Консулт” ЕООД – Габрово.
Голямата награда за цялостен принос „Златен ключ“ получи д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители.

В Спортната зала „Орловец“ над 50 институции от цялата страна се включиха в изложението на институции за образование и обучение на възрастни. Сред тях бяха и доста организации от Габрово. Община Габрово представи по атрактивен начин програмата си „Приеми ме на село“, ПТГ „Д-р Н. Василияди“ Габрово, ПГМЕТ „ Ген. Иван Бъчваров“ Севлиево, ПГТ „Пенчо Семов“ Габрово, ПГИ „Рачо Стоянов“ Дряново, ЦПО „Веда консулт“ Габрово показаха постиженията на своите възпитаници в професионалната подготовка, ТУ Габрово демонстрира възможностите си за обучение в различни направления. Габровската търговско-промишлена палата представи резултатите си от изпълнението на повече от 15 международни проекта, свързани с развитието на професионалното обучение и признаването му на европейско ниво. В резултат на един от тези проекти в България беше въведена професията „Мехатроника“. Създадени са рамките за още няколко професии – външна търговия, управление на сгради и др.
Събитието бе организирано от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, в партньорство с Областна администрация Габрово, РУО на МОН – Габрово и с активното съдействие на Община Габрово. То събра участници и гости от цялата страна.

Снимки от събитието може да разгледате тук

Източник:
ГТПП, снимки: Областна администрация
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside