Начало  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение! Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Тази събота за всички габровски деца - Патилански поход "Хубава си, моя горо" Печат
23 юли 2020
9Традиционният поход на патиланци в планината тази година се забави, но не и забрави. И ще се състои на 25 юли, в събота на обичайното място и в обичайното време. Походът обичайно се провежда по повод 1 юни - денят на децата. Пандемията го премести в средата на лятото. Баба Цоцолана този път ще носи не чадър,за да се пази от дъжда,     а шапка, за предпазване от слънцето. Освен това ще има конкуренция в лицето на кукла марионетка от спектакъла "Патиланци " на Куклен театър "Мале, мале", на поляната на Соколския манастир.

Това е шестото издание на патиланския поход и поредният  патилански празник, който тази година се отдалечава от формата на фестивал, за да се съчетае с инициатива на "Европа директно" Габрово, съфинансирана от ГД „Регионално и градско развитие“ на ЕК.  Отново ще се състои на поляната до Соколския манастир на 25 юли, събота, от 10.30 часа. Патиланци потеглят с Баба Цоцолана по Екопътеката Етъра /с начало с. Чарково/ - Соколски манастир. Сборният пункт е на изхода на екопътеката в началото на Чарково. За участници без личен транспорт е осигурен безплатен автобус, който ще отпътува в 10.00 часа пл. „Възраждане“ пред Областна управа. Участниците задължително трябва да имат маски и да спазват дистанция. Връщането в града е в 15.00 часа от Соколски манастир.

При желание за своята разходка сред природата семействата могат да ползват градските автобуси № 10 Русевци - Еловица с разписание в съботния ден от Русевци: 7.40, 12.20, 13.40, 18.20. В условията на пандемия участниците трябва да си носят дезинфектанти, храна и вода за лично ползване.

На поляната на Соколски манастир ги очакват много изненади.
 
За пръв път на поляната ще дойдат младите и забавни куклени артисти, за да представят любимата повест на Ран Босилек в сценичен вариант, който е толкова смешен, че и родители, и деца, ще се забавляват искрено.

Ще има семейни игри и игри, в които децата могат да участват индивидуално - надбягване с чували, стрелба в цел, надбягване, дриблиране, усвояване на практически умения за ходене в планината.

10Участниците ще могат да направят снимки за фото конкурс „От планината вземай само спомени, оставяй само стъпки“, който ще се проведе през есента.  На фейсбук страницата на „Европа директно“ Габрово, те ще се състезават за наградадите на публиката.

За пикника на поляната Баба Цоцолана ще почерпи децата - както обикновено всички патиланци ще получат топла закуска.

Предварително записване на Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите или на тел. 0878825642, както и в офисите на партньорите.
Клубът на будителите при Народно читалище "Будителите 2017" и Европейският информационен център "Европа директно“  Габрово организират инициативата под мотото "Хубава си, моя горо". Ще съдействат Областният информационен център Габрово, РСО „Централна Стара планина“, ПП „Българка“, НП „Централен Балкан“.

От организаторите
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside