Начало arrow Текущи покани arrow Фонд „Обединени срещу COVID-19" отново приема кандидатури  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Фонд „Обединени срещу COVID-19" отново приема кандидатури Печат
22 април 2020
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лечебни заведения, граждански организации, читалища и социални предприятия от цяла България могат да подават проектни предложения до 18 ч на 27 април 2020 г.

От 20 април 2020 г., фонд „Обединени срещу COVID-19“ отново набира кандидатури за финансиране. Създаден по инициатива на Български дарителски форум, фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България той ще подкрепи местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса.

До 18 часа на 27 април т.г. своите проектни предложения могат да изпращат лечебни заведения, граждански организации, читалища и социални предприятия от цяла България. За целта те трябва да попълнят електронен формуляр, достъпен на специално създадения интернет сайт:www.United4BG.org .

Между 10 и 16 април т.г. постъпиха 437 кандидатури. Най-много – 183, са от неправителствени организации, следвани от общини и читалища. Нужда от финансиране са обявили също 43 болници и 18 други лечебни заведения. Най-активни са кандидатите от малки градове. Много са също проектните предложения от областни центрове и села. 58 проекта имат регионално или дори национално покритие.
На 27 април ще стане ясно кои предложения от първия кръг на кандидатстване ще бъдат финансирани. Резултатите от втория кръг ще бъдат готови на 5 май.
От инициативите, които ще бъдат финансирани, се очаква да подкрепят с конкретни действия засегнати от кризата уязвими групи хора – медицински персонал, хора с увреждания, деца и младежи, малцинства, бездомни, безработни, самотни родители и др. Кандидатите трябва да посочат необходимата сума, разбивка на основните разходи, началната и крайната дата на своя проект. Изискват се също профил и приблизителен брой на хората, които ще бъдат подпомогнати.

С приоритет ще бъдат финансирани проекти, които оказват подкрепа в повече от една проблемна сфера и/или са насочени към повече от една целева група от хора. Ще се взимат предвид също капацитетът на кандидата да осъществи своята инициатива и неговият предишен опит в подобни дейности.

Междувременно даренията за фонд „Обединени срещу COVID-19“ продължават. Набраната в него сума вече е 896 000 лв. Към първите дарители се присъединиха  „Главболгарстрой“, „Джонсън & Джонсън България“, както и частно лице. Постъпи и още едно дарение от ИНГ Банк Н.В.
Желаещите да помогнат в борбата за излизане от кризата могат да дарят на следната сметка:

Обединена българска банка
IBAN BG06UBBS80021026072940
BIC UBBSBGSF
Български дарителски форум


Източник: Български дарителски форум
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside