Начало arrow Текущи покани arrow Отлага се стартирането на две процедури  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Отлага се стартирането на две процедури Печат
18 март 2020
5-1Процедурите „Детски кътове“ и „Национална EURES мрежа“ - Компонент 2 на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) ще бъдат отворени за кандидатстване най-рано през юни 2020 г.
Отлагането се дължи на обявеното извънредно положение на територията на България във връзка с разпространението на COVID-19.

По процедура „Детски кътове“ работодателите ще могат да подават проектни предложения за адаптиране и обзавеждане на подходящи помещения за детски кътове на работното място.
Целта е да бъде подпомогнато съчетаването на личния и професионалния живот. 5-2Детегледачите ще бъдат наемани от Бюрата по труда, като ще бъде предоставена възможност за провеждане на обучения с цел придобиване на умения за полагане на грижи за деца. Актуална информация за отварянето на процедурата ще бъде обявена на сайта на ОПРЧР www.esf.bg и фейсбук страницата на оперативната програма.

Основната цел на процедурата „Национална EURES мрежа“ – Компонент 2, който се изпълнява от Агенцията по заетостта е да предостави посреднически услуги и финансови стимули на граждани на страни членки на Европейския съюз, за да се реализират професионално в България. По проекта е планирано и осигуряването на пакет от услуги за период от една година, които да подпомогнат граждани на страни членки на ЕС да започнат работа в България.

Кандидатстването е се реализира чрез сайтовете на EURES България и Агенцията по заетостта.
Актуална информация за старта на кандидатстването и предоставянето на услугите ще бъде публикувана на сайтовете на ОПРЧР, Агенцията по заетостта и EURES България.

Източник: МТСП
 
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside