Начало arrow Текущи покани arrow Набиране на предложения за проекти по програма „Силата на семейството и общността”  
Набиране на предложения за проекти по програма „Силата на семейството и общността” Печат
22 януари 2020
7Идеята на програма „Силата на семейството и общността“ е да предложи възможности за подкрепа и овластяване на родители, семейства и общности, за да знаят, разбират и могат те самите да предпазват в ежедневието децата си от насилие, неглижиране, недобра грижа и да им осигуряват възможности за пълноценно развитие от раждането. 

Целите на програмата са:
- Да допринесе за информиране, включване и овластяване на семейства, деца и общности, за да бъдат предотвратени/намалени насилие, неглижиране, недостатъчна грижа и рискове за извеждане на деца от семействата им;
- Да повлияе за развитие на ефективни практики и политики за грижи за децата, основани на доказателства от оценени и документирани модели на работа;
- Да стимулира програма за ранно детско развитие на деца от изостанали общности чрез адаптиране, реализиране и документиране на пилотни проекти по Програма Сигурен старт в различни общини от мрежа от местни организации, чрез осигуряване на разнообразни програми за родители и деца от 0 до 5 години за подкрепа на уменията на децата за учене, тяхното здравно, социално и емоционално развитие.

Фондация Лале ще подкрепи финансово и експертно изпълнението на проекти на граждански организации, пряко насочени към постигането на заявените цели на програмата. Те ще бъдат избрани на конкурсен принцип на два етапа – заявяване на интерес и представяне на пълно проектно предложение.

Заявяването на интерес става с формуляр за концепция за проект в срок до 31 януари 2020.
Концепцията /в рамките на не повече от 5 страници/ се подава на електронна поща на  Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

Максималният размер на финансовата подкрепа за проект е до 66 000 лева за целия период на изпълнение на проекта. Продължителността на дейностите може да бъде между 30 и 36 месеца.

Осигуряването на допълнителен принос в размер на най-малко 20% от общата стойност на проекта от други източници е техническо изискване. Този принос може да бъде финансов или остойностен в услуги и материали, предоставени със съответен документ. Допълнителното финансиране следва да е планирано така, че да осигурява описаните дейности в изпълнение на дейностите по време на целия проект.

Представените концепции за проект ще бъдат разгледани от екип от независими консултанти до средата на февруари 2020. Избрани организации ще бъдат поканени да представят пълно проектно предложение до 20 март 2020.

Одобрените проекти ще бъдат обявени до средата на април 2020.

Източник: www.ngobg.info , Фондация „Лале“
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside