Начало arrow Събития arrow Информационни срещи в Габрово и Севлиево за стартираща схема за дигитализация на МСП  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Информационни срещи в Габрово и Севлиево за стартираща схема за дигитализация на МСП Печат
22 януари 2020
8-18-28-3Информационни срещи с участието на представители на малкия и среден бизнес проведоха на 16 и 17.01.2020 г. съвместно Габровската търговско-промишлена палата и Областен информационен център – Габрово, в градовете Габрово и Севлиево.

Събитията бяха посветени на проект "Ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии (ИКТ услуги) на микро, малки и средни предприятия (МСП)" по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) .
Представеният проект е пилотен за Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) с цел насърчаване използването на нови, базирани на ИКТ бизнес модели и стимулиране дигитализацията на МСП, което да допринесе за развитието на бизнеса.

Ресурсът на процедурата е 450 бр. ваучери, от които бизнесът в страната ще може да се възползва от два типа услуги. За създаването на адаптивен уеб сайт, електронен магазин или мобилно приложение са предвидени 90 броя ваучери на стойност 5 000 лв. без ДДС. По-голямата част ваучери - 360 бр. ще бъдат предоставени за услуги за дигитален маркетинг и за осигуряване на информационна и кибер сигурност. Те ще бъдат на стойност 20 000 лв. без ДДС. Класирането на фирмите ще е по реда на постъпване на заявленията.

Новост за предоставяните от ИАНМСП услуги е и улесненият начин за заявяване на ваучери от фирмите чрез опростен електронно базиран формуляр за кандидатстване в ИСУН 2020 .
Възможностите, които се предоставят, от техническа гледна точка бяха представени от фирмата Гоу Лайв БГ, която вече има опит с подобна схема в Англия.

Участниците бяха информирани за предстоящото стартиране и на още една схема, свързана с дигитализацията на МСП.

Източник: Европа директно Габрово
8-48-5
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside