Начало arrow Събития arrow 150 деца от Габровска област се включиха в „Деня на здравословното хранене и спорта“  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
150 деца от Габровска област се включиха в „Деня на здравословното хранене и спорта“ Печат
25 ноември 2019
66За десета поредна година спортна зала „Орловец“ в Габрово беше арена на мащабен празник за децата от Габровска област под надслов: Ден на здравословното хранене и спорта.

Европейски информационен център „Европа директно“, Регионално управление на образованието, Регионално сдружение на общините „Централна Стара планина“, Областна администрация със съдействието на Община Габрово се обединиха и тази година, за да превърнат събитието в истински празник на спортсменството и знанията за здравословното хранене.

Учениците бяха приветствани от областния управител г-жа Невена Петкова. Помогна й и малката Аля, която обясни как се хранят в тяхното семейство, кой плод най-много обича, къде спортуват. Малко след началото на празника към децата се присъедини кметът на Габрово г-жа Таня Христова, която приветства децата и се включи в образователните игри. Гост на събитието беше и г-н Асен Марков, Главен секретар на ММС.

6-3150 ученици от 3 и 4 клас от почти всички училища премериха сили в отделните спортни състезания и забавни образователни игри: здравословна салата, пъзел, здравословна дъга, „плодово-зеленчукова“ кръстословица. За първи път в инициативата се включиха и деца от с. Шумата. Участниците от всяко училище бяха разделени в два отбора – 4 деца в образователни и 6 деца в спортни игри.

Образователните игри бяха доста по-сложни и комплексни. В първата игра децата бяха поставени в една съвсем житейска ситуация. Те не само трябваше да решат каква салата ще приготвят, какви продукти ще подберат за нея (защото имаше и доста изкушения), но трябваше да пресметнат колко ще им струват продуктите, да използват най-рационално предоставените им „пари“, за да си ги „купят“ от импровизираните пазари.

6-4Участниците трябваше да вложат много знания и умения, сръчност и работа в екип.

Спортистите, участващи в щафетни игри, освен бързина, трябваше да покажат и много други умения.
Състезанията и в двете групи бяха много оспорвани. Журито за образователните игри с председател Мария Пенева – зам. областен управител, трябваше също да поработи здраво, за да определи най-добрите. Имаше победители, но смятаме, че всички са победители, защото, както всяка година, децата се забавляваха, проявиха спортен хъс и си тръгнаха в края на празника с много емоции, повече знания и, естествено, много, много подаръци и награди, осигурени от ЕИЦ „Европа директно“ .

Източник: Европа директно Габрово , ОИЦ—Габрово
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside