Начало arrow Събития arrow Студентска научна сесия в ТУ Габрово  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Студентска научна сесия в ТУ Габрово Печат
23 октомври 2019
7-2Бъдещи инженери и икономисти от Техническия университет в Габрово, представиха на 18 октомври 2019 г. своите научни разработки в Студентската научна сесия 2019 г.

 7В три направления - „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански науки“ 80 участници изнесоха 64 доклада. Тенденцията от миналата година продължава -  на по-голяма част от докладите са насочени към решаване на практически проблеми в съответното направление.  
Студентската научна сесия  беше открита от председателя на организационния комитет и Зам. ректор на ТУ Габрово доц. д-р Илия Железаров. Преди старта на деловата работа участниците бяха приветствани и от Галина Михнева – ръководител на „Европа директно“ Габрово. Както всяка година, комисиите имаха нелеката задача да определят победителите в трите секции.
Класираните на първите три места в отделните секции получиха грамоти от ТУ, а първенците – награди от „Европа директно“ Габрово.
На първо място в направление „Електротехника и електроника“  беше класиран докладът „Разработване на компютърна игра RoboFender“, разработен от Радостин Лефтеров и Цветислава Лавчиева. Наградата в направление „Машиностроене и уредостроене“ отиде у Здравко Енев за „Проектиране на велосипед за физиотерапевтични процедури“, а в областта на стопанските и социални науки – у Миглена Томова за доклада „Българската емиграция – актуално състояние и причини“.
Цветелина Рачева е носител на специалната награда на Европейския информационен център „Европа директно“ към Габровската търговско-промишлена палата за доклад, посветен на Индустрия 4.0.
Тази година в сесията участваха и ученици от ПГИ „Рачо Стоянов“ гр. Дряново.
Специална награда за най-добро представяне получи ученикът Теодор Вълев.
За единадесета година Европейски център „Европа директно” към Габровска търговско-промишлена палата е съорганизатор на сесията.
 
Снимки от събитието

Източник: Европа директно Габрово
77
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside