Начало arrow Събития arrow Европа в моя град: Промяната в Габрово, Севлиево и Трявна  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Европа в моя град: Промяната в Габрово, Севлиево и Трявна Печат
23 октомври 2019
8Повече от 100 ученици взеха участие в инициативата „Европа в моя град: промяната в Габрово, Севлиево и Трявна“, която последователно премина през трите града в дните 15, 16 и 17 октомври 2019 г.

Събитията бяха открити от ръководителя на Европейския информационен център „Европа директно“ Габрово Галина Михнева, която подчерта важността на политиката за сближаване на ЕС за облика на нашите градове и региони и отражението им във всекидневието на всеки български гражданин. Как тя е променила градовете Габрово, Севлиево и Трявна, присъстващите участници и гости разгледаха в подредената мобилна изложба с най-забележителните обекти, изградени с европейски средства на тяхната територия. Изложбата може да се види и на фейсбук страницата на „Европа директно“ Габрово.

2В състезанието „Селфи с Европа“ се включиха по четири отбора от всеки град. В Габрово това бяха участниците от Национална Априловска гимназия, Професионална гимназия за туризъм „Пенчо Семов“ и Професионална техническа гимназия „д-р Никола Василиади“, която се представи с два отделни отбора. В Севлиево 3 от екипите бяха от СУ „Васил Левски“ и един от ПГ "Марин Попов". Изключително силно и запомнящо се участие в Трявна направиха учениците от СУ „Петко Рачев Славейков“, които бяха сформирали 4 отбора. Според регламента на състезанието участниците трябваше да си направят селфи пред посочени три обекта, изградени с европейски средства за всеки конкретен град и да го изпратят на организаторите до определен срок. По време на събитията изпратените снимки бяха показани пред публика, а всеки от отборите представи кратка информация за един от тях, избран по желание.
Много от участниците показаха артистичност, прекрасни презентационни умения и познания за обектите, които далеч надхвърлиха предоставената им за тях информация. За журито беше трудно да отличи и награди само по един отбор, затова във всеки град беше присъдена и по една поощрителна награда.

Конкурсът „Селфи с Европа“ продължава с гласуване за наградата на публиката. С такава ще бъде отличена снимката на един от отборите, събрала най-много харесвания до 16 часа на 25 октомври 2019 г. на фейсбук страницата на „Европа директно“ Габрово .

8-4Дискусия за бъдещи обекти - Изпълнена с емоции беше и третата част на събитието, когато отборите дискутираха помежду си и после представиха пред присъстващите своето виждане за обекти, които да бъдат изградени през следващия програмен период в конкретните градове. Предложенията бяха много и разнообразни - велоалея, басейн, спортна зала, зоопарк, санирано училище, приют за животни, детски център, планетариум... – все неща, които касаят живота и свободното време на младите хора. Предложенията им ще бъдат предоставени на общините Габрово, Севлиево и Трявна.

Инициативата „Европа в моя град: промяната в Габрово, Севлиево и Трявна“ бе организирана от „Европа директно“ Габрово, Областен информационен център – Габрово и Регионално сдружение на общини „Централна Стара планина“ със съдействието на Регионалното управление на образованието - Габрово и се съфинансира от Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ (DG REGIO) на Европейската комисия.
 
 
 
 
Източник: Европа директно Габрово
8-2
 8-3
8-5
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside