Начало arrow Текущи покани arrow Спечелете пътуване до Брюксел  
Спечелете пътуване до Брюксел Печат
20 юли 2019

4 
 
 
Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на ЕК ви кани да вземете участие в конкурса „Истории“ от „Европа в моя регион“ , за да представите проекти около вас, които са финансирани от ЕС.

Историите трябва да са за финансирани от ЕС проект или програма.
Историите може да са под всякаква форма: снимка, видео, блог публикация, аудио, публикации в социални медии, платно, Twitter низове и т.н.
Историите трябва да са перманентни и обществено достъпни.

Участниците могат да се включат в конкурса „Европа в моя регион“, като изпратят имейл с връзка към публикуваната история до Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

Участниците трябва да изберат измежду две категории: „граждани“ и „експерти“ – Категорията трябва да се посочи в темата на имейла след: „EUinMyRegion Storytelling“
Експертите са хора, които работят за управляващи органи, междинни звена, съвместни технически секретариати, бенефициери на финансиране от ЕС или лица за комуникация по финансиран от ЕС проект.
Участниците трябва да имат навършени или да са на възраст над 18 години.
Участниците могат да изпратят толкова истории, колкото пожелаят.
Всички истории, отговарящи на правилата и изпратени до крайния срок, ще бъдат приети. Редакционната независимост е гарантирана.
ЕК ще преведе вашите истории на английски език (ако е необходимо), ще ви изпрати превода и ще популяризира историите ви чрез социални канали (Facebook, Twitter), използвайки хаштаг#EUinmyRegion.
Всички материали трябва да са оригинално произведение и участникът трябва да бъде единствен собственик или приобретател на авторското право.
С участието си в конкурса, участниците запазват пълно авторско право върху своите изображения и текст. Освен това участниците предоставят на ЕК правото да публикува и излага изпратените истории.
За ползването им ЕК не дължи заплащане.
Участниците трябва да получат писмено съгласие от всички лица на възраст 18 години или повече, които се разпознават в някоя от историите. Участници, които са снимали лица под 18 години, трябва да гарантират, че са получили писменото съгласие на родителя/настойника на детето.
Историите за участие в конкурса могат да се подават по всяко време през периода от 1 април до 18 август 2019 г., 23:59 ч. централноевропейско лятно часово време.

Победителите ще бъдат избрани от жури, съставено от трима специалисти в областта на комуникациите.
Тримата победители от категорията „граждани“ ще се включат в двуседмична пълна програма в реална среда, посветена на комуникациите в ЕС, запознавайки се с работата на комуникационен отдел в институция на ЕС, в комуникационна агенция и в медийна мрежа, обхващаща областта на Брюксел. Програмата ще се проведе от 29 септември до 13 октомври в Брюксел.
Тримата победители от категорията „експерти“ ще се включат в специален обучителен курс по комуникации от високо ниво в Брюксел, който ще се проведе от 5 до 7 октомври в Брюксел.

Източник: Европейска комисия
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside