Начало arrow Събития arrow „Ние сме Европа“  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
„Ние сме Европа“ Печат
14 май 2019
55-2„Ние сме Европа“ – зад този девиз застанаха младите хора на Тетевен при отбелязването на Деня на Европа в града. Те демонстрираха забележителни познания за ЕС, своята решителност да се борят за европейските ценности.

Денят на Европа в община Тетевен бе отбелязан с богата програма. Празникът беше открит от Свилен Русинов, Зам.-кмет на Община Тетевен.

В залата на Общината младежите се запознаха с факти от историята, институциите на ЕС от мултимедийна презентация ,,Европа – такава, каквато познаваме и такава, каквато ще изградим“. След това между учениците от средните училища в общината се проведе викторина ,,Какво знам и какво научих за Европа?“.


5-3Учениците от СУ ,,Георги Бенковски“ – гр. Тетевен, младши посланици на ЕП, под мотото ,,Този път ще гласувам“, представиха своята кампания за насърчаване гражданската активност по време на изборите за Европейски парламент. Участниците упражниха правото си на глас, като в бюлетините гласуваха за свобода, равенство, мир и много други ценности на обединена Европа.
Паралелно с тази част от програмата, във фоайето на Общината, учениците от НУ ,,Хаджи Генчо“ – гр. Тетевен, нарисуваха рисунки на тема ,,Европа през моите очи“.
Програмата завърши с общи игри за всички участници на пл. ,,Сава Младенов“, където с големи букви бе изписано ,,Ние сме Европа“.
Събитието бе организирано от Община Тете-вен и Европейски информационен център ,,Европа директно – Габрово“ при ГТПП, с активното участие на РСО ,,Централна Стара планина“.

Източник: Европа директно - Габрово и Община Тетевен
 
5-5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5-6
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5-4
 
 
 
 
 
 
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside