Начало arrow Събития arrow Ден на Европа в Дряново  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Ден на Европа в Дряново Печат
14 май 2019
5-16-4„NO BREXIT!” – това написа едно английско дете, живеещо в общината, над рисунката си на британското знаме на асфалта пред община Дряново.

Заедно с него и много други деца на Дряново чрез своите рисунки показаха каква е тяхната Европа, какъв е техният поглед към Стария континент и как те го разбират.

Празникът беше отбелязан и с Парад на знамената на всички държави-членки на ЕС, поставено беше началото и на „Алея на Европа“ на главната улица в Дряново, където беше засадено „Дървото на България“. С хората от Дневния център за стари хора в града проведохме разговор, свързан с предстоящите избори за ЕП, както и за това колко силно Европа влияе на ежедневието ни.


6-2Знамето на ЕС беше издигнато тържествено от зам.-кмета на Дряново Деница Вачкова, която поднесе и цветя от името на дряновци в знак на признателност към всички, загинали за свободата, пред Паметника на Майка България.

Секретарят на Община Дряново Мирослава Лилова прочете от името на гражданите на Дряново обръщение към народите на страните членки и европейските институции:
„Скъпи приятели от близо и далеч, нека да си обещаем да живеем така, че мирът от блян и мечта да се превърне в реалност! Да положим всички усилия и заедно да намерим разковничето на мира! Вярвам, че то е в една усмивка, в една прегръдка, в радостта от живота, в желанието да бъдеш толерантен и да ставаш близък с хората, независимо от техните различия.”

Дряновци предложиха да предоставят за експониране в ЕП пътуващата изложба, посветена на Уста Колю Фичето „Стройте за векове, не само за пари, но и за слава и чест на майстора“.
Организатори на събитието бяха Община Дряново, Европейски информационен център „Европа директно“ Габрово и РСО „Централна Стара планина“.

Източник: Европа директно - Габрово
6-4
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside