Начало arrow Европейски избори arrow Нови прогнози за местата в следващия Европейски парламент  
Нови прогнози за местата в следващия Европейски парламент Печат
19 април 2019
1
3На 18 април Парламентът публикува четвъртия и последен набор от прогнози, основани на поредица от национални анкети, относно състава на следващия (9-и) Европейски парламент (751 места).

Европейският парламент публикува нова серия от прогнози относно това как може да изглежда следващата пленарна зала, на базата на данни от проучвания на обществено мнение публикувани в 28-те държави членки, събрани преди 15 април 2019 г. Данните се базират на комплект от надеждни анкети, проведени от национални институти за проучвания на общественото мнение в държавите членки и обобщени от “Kantar Public” от името на ЕП.
Данните от предишните проучвания, публикувани на 29 март, също са актуализирани с преизчисляване на данните от Обединеното кралство за улесняване на сравнението с новия сценарий с участието на Обединеното кралство в изборите през май месец.
Партиите са разпределени към съществуващите политически групи или към Европейска политическа партия, с която са свързани. Всички нови политически партии и движения, които още не са обявили намеренията си, са категоризирани като „други“.
Всички данни могат да бъдат свалени от медийния пакет за изборите .

Европейските избори ще се състоят между 23-26 май.

Източник: Европейски парламент

2
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside