Начало arrow Текущи покани arrow Награда в областта на безопасността на продуктите  
Награда в областта на безопасността на продуктите Печат
20 март 2019
6Европейската комисия стартира нова награда за безопасност на продуктите , с която ще бъдат отличавани предприятията, които имат забележителни постижения в областта на безопасността на продуктите.

Приканваме предприятията - малки и големи - да кандидатстват за тази награда в категориите „продажби по интернет“ и „продукти за грижа за децата“. Победителите ще получат своите награди през септември тази година от Вера Йоурова, еврокомисар по въпросите на потребителите.
Всички потребители очакват и заслужават безопасни продукти. С тази нова награда ще бъде отдадено признание на дружествата, които поставят безопасността на продуктите в основата на своята дейност и които не се придържат само към изискванията на ЕС. Тя е за тези, които осъществяват иновации и инвестиции, за да подобрят безопасността на своите продукти и услуги, и по този начин повишават стандартите за защита на потребителите в цяла Европа.

Тази година дружествата могат да кандидатстват по две категории:
Продажби по интернет: за наградата могат да кандидатстват дружества, които извършват продажби по интернет и които отделят особено внимание на безопасността на предлаганите от тях продукти. Търсим най-добри практики и процеси например при изземване на опасни продукти или при откриване на такива продукти, преди те да бъдат пуснати за продажба.
Продукти за грижа за децата: за наградата могат да кандидатстват дружества, за които безопасността на децата е най-важният приоритет. Това може да бъде илюстрирано например с начина, по който те проектират бебешката кошара, с творческия начин, по  който те
съобщават рисковете на своите клиенти, с изключителното качество на техните следпродажбени услуги или с начините, по които те интегрират безопасността на продукта в неговата верига на доставка и жизнен цикъл.

Има 12 награди: 6 за категорията „продажби по интернет“ и 6 за категорията „продукти за грижа за децата“.
Златно отличие, сребърно отличие или бронзово отличие ще бъде присъдено на 3 МСП и 3 по-големи дружества във всяка категория.

Кандидатствайте сега и спечелете награда!
За да могат да кандидатстват, дружествата трябва да са установени в една от 31-те държави от Европейското икономическо пространство (28-те държави членки на ЕС, плюс Исландия, Норвегия и Лихтенщайн). Спечелването на награда ще осигури на дружествата широко признание, подобряване на тяхната репутация и възможност да се утвърдят като лидер в областта на безопасността на продуктите в рамките на своя сектор.
 
Вече могат да се подават заявления за кандидатстване до 7 април 2019 г.

Източник: БТПП
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside