Начало arrow Текущи покани arrow Награда в областта на безопасността на продуктите  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Награда в областта на безопасността на продуктите Печат
20 март 2019
6Европейската комисия стартира нова награда за безопасност на продуктите , с която ще бъдат отличавани предприятията, които имат забележителни постижения в областта на безопасността на продуктите.

Приканваме предприятията - малки и големи - да кандидатстват за тази награда в категориите „продажби по интернет“ и „продукти за грижа за децата“. Победителите ще получат своите награди през септември тази година от Вера Йоурова, еврокомисар по въпросите на потребителите.
Всички потребители очакват и заслужават безопасни продукти. С тази нова награда ще бъде отдадено признание на дружествата, които поставят безопасността на продуктите в основата на своята дейност и които не се придържат само към изискванията на ЕС. Тя е за тези, които осъществяват иновации и инвестиции, за да подобрят безопасността на своите продукти и услуги, и по този начин повишават стандартите за защита на потребителите в цяла Европа.

Тази година дружествата могат да кандидатстват по две категории:
Продажби по интернет: за наградата могат да кандидатстват дружества, които извършват продажби по интернет и които отделят особено внимание на безопасността на предлаганите от тях продукти. Търсим най-добри практики и процеси например при изземване на опасни продукти или при откриване на такива продукти, преди те да бъдат пуснати за продажба.
Продукти за грижа за децата: за наградата могат да кандидатстват дружества, за които безопасността на децата е най-важният приоритет. Това може да бъде илюстрирано например с начина, по който те проектират бебешката кошара, с творческия начин, по  който те
съобщават рисковете на своите клиенти, с изключителното качество на техните следпродажбени услуги или с начините, по които те интегрират безопасността на продукта в неговата верига на доставка и жизнен цикъл.

Има 12 награди: 6 за категорията „продажби по интернет“ и 6 за категорията „продукти за грижа за децата“.
Златно отличие, сребърно отличие или бронзово отличие ще бъде присъдено на 3 МСП и 3 по-големи дружества във всяка категория.

Кандидатствайте сега и спечелете награда!
За да могат да кандидатстват, дружествата трябва да са установени в една от 31-те държави от Европейското икономическо пространство (28-те държави членки на ЕС, плюс Исландия, Норвегия и Лихтенщайн). Спечелването на награда ще осигури на дружествата широко признание, подобряване на тяхната репутация и възможност да се утвърдят като лидер в областта на безопасността на продуктите в рамките на своя сектор.
 
Вече могат да се подават заявления за кандидатстване до 7 април 2019 г.

Източник: БТПП
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside