Начало arrow Текущи покани arrow Конкурс “Обичам природата - и аз участвам”  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Конкурс “Обичам природата - и аз участвам” Печат
24 януари 2019
7Министерство на околната среда и водите и ПУДООС обявяват конкурс в рамките на Националната кампания „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2019г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“.

I. За държавни и общински училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси одобрените проекти ще бъдат финансирани с до 5000 лв. (с вкл. ДДС)

Целта на кампанията „Чиста околна среда – 2019 г.“ е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда в образователния и възпитателен процес на младите хора, посредством възможността за финансиране на дейности от материален характер пряко включени и необходими за учебният и възпитателен процес във всяко от заведенията или организациите, заявители на проектите.
Допустими разходи по проектите са разходи за озеленяване, спортни уреди, съоръжения за игра на открито, създаване на еко-кът, информационни брошури, дипляни, мултимедия, организиране на екологични събития, оборудване и учебни пособия, други образователни материали, свързани с предмета на Кампанията.

Конкурсните проекти се изпращат до деловодството на ПУДООС само по пощата с обратна разписка или куриерска фирма на адрес:
ПУДООС, гр. София 1000, ул. „Триадица“ № 4, ет. 2,
краен срок за изпращане – 15.02.2019 г.

II. За общини и кметства от цялата страна одобрените проекти ще бъдат финансирани с до 10 000 лв. (с вкл. ДДС)


С реализацията на дейностите по Националната кампания „Чиста околна среда – 2019 г.” се цели реновиране и/или създаване на нови паркови пространства, залесяване и засаждане на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други.
Общините и кметствата нямат право да кандидатстват за терени на училища и детски градини.

Конкурсните проекти се изпращат до деловодството на ПУДООС само по пощата с обратна разписка или куриерска фирма на адрес:
ПУДООС, гр. София 1000, ул. „Триадица“ № 4, ет. 2,
краен срок за изпращане – 01.03.2019 г.

Няма да се финансират проекти на кандидати, получили финансиране в Националната кампания „Чиста околна среда“ през 2017 г. и 2018 г.

При класиране на предложените проекти ще се има предвид пълнотата на съдържанието на проекта, оригиналността на идеите и цялостното му оформление.

Допълнителна информация относно Кампанията „Чиста околна среда – 2019г.“ може да получите от експертите на ПУДООС на тел: 02/940 6540, 02/940 6062, 02/940 6652.

Източник: ПУДООС

 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside