Начало arrow Събития arrow Кариерен панаир в Габрово  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Кариерен панаир в Габрово Печат
20 декември 2018
5На 5 декември в Град Габрово се проведе кариерен панаир, организиран във фирма „Мехатроника” АД, Габрово в партньорство с Технически университет - Габрово и Община Габрово.

Това събитие бе реализирано в рамките на европейски проект Клъстер – стажове за подготвени за нуждите на индустрията бъдещи инженери, който предлага алтернативно решение за възстановяване на нарушената връзка между сферата на висшето образование и бизнеса, въвеждайки обучение на работното място, известно още като дуално обучение, във висшето образование. Габровската търговско-промишлена палата е асоцииран партньор по проекта.

5-38 фирми от Габрово и Идеал стандарт Видима АД, Севлиево представиха своето производство - основни бизнес дейности, продукти и услуги, пазари, възможности за кариерно развитие и готовността си да приемат на стаж студенти, които да бъдат включени в реални разработки.
Студентите от Технически университет - Габрово, изучаващи инженерни специалности, имаха възможност да установят личен контакт с представители на фирмите и да се ориентират към конкретна фирма, чиито профил отговаря на техните професионални интереси и предпочитания.

Фактът, че панаирът беше на територията на Мехатроника АД даде възможност на студентите да видят на практика производството, защото "машиностроенето, мехатрониката в настоящия момент нямат нищо общо с представите на много хора за изцапани с масло до лактите работници", както се изрази Николинка Хинкова.

ТУ Габрово, подкрепен от бизнеса, местните власти и ГТПП, изготвя предложение за въвеждане на дуалното обучение и във висшето образование. За да се реализира обаче на практика това начинание, са необходими промени в Закона за Висшето образование, както и в Националната класификация на професиите и длъжностите в България.

Източник: ГТПП
55-4
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside