Начало arrow Събития arrow Студентска научна сесия в Технически университет - Габрово  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Студентска научна сесия в Технически университет - Габрово Печат
31 октомври 2018
5Бъдещи инженери и икономисти от Техническия университет в Габрово, Техническия колеж в Ловеч, Лесотехническия университет - София представиха на 19 октомври 2018 г. своите научни разработки в Студентската научна сесия 2018 г. на Техническия университет в Габрово.

5В три направления - „Електротехника и електроника“, „Машиностроене и уредостроене“ и „Стопански науки“ участниците изнесоха над 60 доклада. Темите на по-голяма част от докладите са насочени към решаване на практически проблеми в съответното направление, широко застъпени са IT техниката и разработване на управления, проблеми на комуникацията, съвременни технологии в машиностроенето и металознанието, обработка на отпадъците, демографията и проблеми на публичната администрация.

Студентската научна сесия  беше открита от председателя на организационния комитет и Зам. ректор на ТУ Габрово доц. д-р Илия Железаров. Преди старта на деловата работа участниците бяха приветствани и от Галина Михнева – ръководител на „Европа директно“ Габрово. Както всяка година, комисиите имаха нелеката задача да определят победителите в трите секции.

За десета поредна година Европейски център „Европа директно” към ГТПП е съорганизатор на сесията.
На първо място в направление „Електротехника и електроника“  беше класиран докладът „Разработване на контролер на сушилня за преработено месо“, разработен от Радослав Радков.  Наградата в направление „Машиностроене и уредостроене“ отиде във Валентин Тонев от ТУ Габрово, а в областта на стопанските науки – у Кристина Спасова също от ТУ Габрово за доклада „Раждаемостта в демографската динамика на България“.
Стелияна Стоянова  е носител на специалната награда на Европейския информационен център „Европа директно“ за доклад, посветен на приоритетна европейска политика.
Класираните на първите три места в отделните секции получиха грамоти, а първенците – награди от „Европа директно“ Габрово. Специална награда от ГТПП получи и Симона Чернокожева за отличната си практическа работа за изследване на пазара в Габрово в проекта Job Developer.

Източник:
Европа директно - Габрово
5
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside