Начало arrow Събития arrow Европейска академия за хумор  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Европейска академия за хумор Печат
21 юни 2018
6Какво представлява културното наследство? Какво е карикатура и какво ни казват художниците с нея? А ние какво смятаме, ме е нарисувано там? Какво можем да видим в Дома на хумора и сатирата в Габрово? Кои са държавите членки на ЕС, коя с коя граничи, кои са техните знамена?

На тези и много други въпроси си отговориха над 80 ученици от начална степен на ОУ "Христо Ботев" и НУ "Васил Левски" в Габрово рамките на Лятната академия за хумор.

Децата бяха посрещани още на входа на музея от Силвия Черкезова и Йорданка Шиякова – експерти от Дома на хумора. Участниците трябваше да кажат какви са правилата за посещение на един музей. Оказа се, че в Дома на хумора и сатирата и част от тези правила не важат, напр. да не се пипат експонатите.

3В Залата на жирафите всеки един от участниците имаше свое обяснение какво съдържа културното наследство, но събрани заедно, те създаваха една почти пълна картина на това понятие. И знанията по математика дойдоха на помощ, когато трябваше да сметнат на колко години е Европейският съюз. После по групи децата откриха на картата на Европа страните-членки и  сложиха върху тях знамената им. Е, най-трудно се откриваше Люксембург, но с малко помощ от ръководителите и учителите всички се справиха успешно.

След като научиха що е това карикатура, участниците трябваше да подредят карикатури на европейска тематика от фонда на Дома на хумора, да разкажат какво е смешното според тях. В края дойде ред и на гостуващата изложба на „Музейко“, където експонатите се пипат „задължително“.

Събитието беше посветено на Европейската година на културното наследство. Организатори на Академията бяха Европейски информационен център "Европа директно" Габрово при Габровската търговско-промишлена палата, Домът на хумора и сатирата и Община Габрово.

Снимки от събитието:

Европейска академия за хумор с ученици от НУ „Васил Левски“ Габрово – 19 юни 2018 г.

Европейска академия за хумор с ученици от ОУ „Христо Ботев“ Габрово – 21 юни 2018 г.
 
12
 4
 
 
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside