Начало arrow Събития arrow Ден на Европа в Трявна  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Ден на Европа в Трявна Печат
15 май 2018
6Цветна Трявна отбеляза 9 май – Ден на Европа с много игри и забавления.
За няколко часа пространството пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ се превърна в европейска територия. По проект „Цветовете на Българското председателство“ в градинката пред общината е създадено от цветя логото на Българското председателство на Съвета на ЕС, а в обособената Алея на Българското председателство в парка зад НЧ „Пенчо Славейков 1871“ бяха засети рози. Празникът беше открит от кмета на града Дончо Захариев, в него се включи и Областният управител Невена Петкова. Бяха поднесени цветя в знак на признателност пред паметника на тревненци, загинали за Майка България.
След това участниците подредиха пъзели с картата на Европа.6

Забавленията продължиха с Европейска фиеста. Участниците имаха възможност да се запознаят с европейските символи и културното наследство на европейските народи във викторина; да танцуват различни видове танци, характерни за отделните държави; да участват в състезателни игри и да съберат буквите за думите „Мадарски конник“ и „Рилски манастир”, да подредят частите на картинен пъзел, изобразяващ Национален парк „Пирин” и Природен резерват „Сребърна”.
Празникът приключи с Приказка „Разходка из Европа” – виртуално пътешествие из държавите от Европа, по време на което по забавен и увлекателен начин децата научиха интересни факти за страните: знаме, химн, герб, култура и още много танци.
Гражданите получиха безплатно печатни материали на европейска тематика, а участниците награди от „Европа директно“ Габрово.
Организатори на събитието бяха Община Трявна, Европейският информационен център „Европа директно“ Габрово при ГТПП в партньорство с РСО „Централна Стара планина“ и сдружение „Промяната е в теб“.
  
Източник: „Европа директно“ Габрово
 66
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside