Начало arrow Събития arrow Ден на Европа в Севлиево  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Ден на Европа в Севлиево Печат
15 май 2018
6Много деца и младежи, техните ръководители, граждани на Севлиево се включиха в отбелязване на 9 май – Ден на Европа.

Празникът беше открит в спортната зала „Дан Колов“, участниците бяха приветствани от Красимира Йорданова - Заместник кмет на община Севлиево и от Галина Михнева – ръководител на Европа директно Габрово. Официален гост беше и Председателят на ОС Здравка Лалева. Веднага след това започна спортна надпревара в залата и игрище „Боровата гора“. Състезанията по бадминтон, футбол, баскетбол и теглене на въже в две възрастови групи - 5 – 7 клас и 8 – 10 клас, бяха много оспорвани. 7Малко по-късно в Младежкия център бяха открити занимателни и състезателни игри също в две възрастови групи - 13 – 15 години и 16 – 19 години, на тема: „Познаваме ли символите на ЕС и европейското културно наследство“. Състезанията бяха предшествани от кратка презентация за ЕС и Деня на Европа.

Почти по същото време стартира празникът и в ЦПЛР - Детски комплекс "Й. Йовков". Негови възпитаници създадоха пано със символите на страните членки на ЕС на една от стените на комплекса, което ще съпътства възпитаниците му и в бъдеще. Младежите изненадаха и организаторите – наред с логото на Българското председателство, знамето на ЕС и знамената на страни членки беше изрисувано и логото на „Европа директно“ Габрово. Празникът завърши с концертна изява на танцова формация „Стил“ и музикални групи към комплекс.
Всички събития бяха посветени на Европейската година на културното наследство.
Младежкият център и ЦПЛР - Детски комплекс "Й. Йовков" получиха разнообразни печатни материали на европейска тематика, които ще им послужат в бъдещите занимания, а всички участници - множество награди от „Европа директно“ Габрово.
В състезанията имаше формални победители, но в този ден победи духът на Европа, вярата, че само заедно можем да вървим напред, като в същото време пазим своята идентичност и мира на нашия континент.
 
Източник: „Европа директно“ Габрово
77
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside