Начало arrow Събития arrow Европейските дни на художествените занаяти – шанс за развитие на креативен туризъм  
EUROPE DIRECT
Начало
Европейски избори
Новини
Събития
Текущи покани
Програми
За нас
Услуги на центъра
Въпроси
Контакт
Библиотека
Фотогалерия
Архив на новините
Видео
Аудио
Мисия възможна!
План "Юнкер"
Обща информация Обща информация
Новини
Медии
Инф. материали
Полезни връзки
Анкета
Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му? Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?
Използвали ли сте информационен център на Europe Direct наскоро? Искаме да чуем вашето мнение!
Последни новини
Партньори
ГТТП - Приемна структура ГТТП - Приемна структура
Дарик Радио Габрово - медиен партньор Дарик Радио Габрово - медиен партньор
Вестник Вестник "100 Вести" - медиен партньор
GDPR
Декларацията за поверителност на личните данни на ГТТП
Европейските дни на художествените занаяти – шанс за развитие на креативен туризъм Печат
04 април 2018
87От 26 март до 4 април продължиха Европейските дни на художествените занаяти (ЕДХЗ) в седем общини от РСО „Централна Стара планина”.

За четвърта поредна година Сдружението е координатор на европейските дни за България и целенасочено развива политиките на инициативата. Усилията на РСО „Централна Стара планина“ са не само по посока на популяризиране на разнообразието от занаяти и възможностите за тяхната съвременна интерпретация, гарантиране на тяхното съхраняване и предаването им на следващите поколения, но също и по посока на развитие и утвърждаване на креативния туризъм като водещ в региона.

През  2018 г. местни власти, музеи, училища за приложни изкуства и занаятчии са обединени от темата „Да оставим наследство за бъдещето”.

ЕДХЗ 2018 имат за цел да създадат стимули за търговия с изкуства и занаяти чрез демонстриране на тяхната способност постоянно да се самообновяват, както и да разрушат стереотипите за професионалното образование, като подчертаят връзките на занаятите с иновациите, техния капацитет да насърчават личното задоволство и истинските възможности за заетост, до които те водят.


72ЕДХЗ се радват на изключително голям интерес от страна на жители и гости на градовете-участници. Атрактивното представяне на различните занаяти, базарите, отворените работилници и възможностите, които дават не само да си наблюдател, но и участник в създаването на уникални изделия, осигуряват вълнуващо и запомнящо се преживяване.
Дните от 26 март до 4 април бяха избрани за популяризиране на разнообразието от занаяти в отговор на тазгодишното послание и реализирането на поредица от събития в общините Габрово, Севлиево, Ловеч, Луковит, Тетевен, Елена и Дряново.

А точно кога, къде и какво се случи може да научите от сайта на РСО „Централна Стара планина“ на адрес: https://rso-csp.org/project/sabitiya


Източник: Европа директно - Габрово, РСО „Централна Стара планина“
 
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside